Kyšį priėmęs pareigūnas kontrabandos byloje nubaustas griežčiausiai

250 eurų – suma, dėl kurios vyras rizikavo viskuo. Kyšį priėmęs pareigūnas 3 metams prarado galimybę dirbti savo darbą bei buvo pripažintas kaltu baudžiamojoje byloje. 

Kontrabanda vežta per sieną iš Baltarusijos į Lietuvą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Kontrabanda vežta per sieną iš Baltarusijos į Lietuvą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 5:00 PM

Pirmadienį Kauno apygardos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir paskelbė nuosprendį trims asmenims: J. G., R. V. ir R. V.
Jie pripažinti kaltais kontrabandos ir kyšininkavimo byloje.

Kaip rašoma Kauno apygardos teismo pranešime, J. G. 2016 m. spalio mėn. vykdamas per Lietuvos Respublikos valstybės sieną iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką, vairuojamos transporto priemonės bagažo skyriuje įrengtoje slėptuvėje neleistinai pervežė beveik 60 kilogramų gintaro žaliavos.

Šios žaliavos vertė sudarė net 68 tūkst. 438,57 eurų. Užuot sumokėjęs privalomuosius mokesčius, J. G., padedamas R. V., papirko valstybės tarnautoją.

J. G. paprašytas, R. V. įkalbėjo vaikystės draugą, dirbantį valstybės tarnyboje, už 250 eurų dalyvauti šioje nusikalstamoje veikoje. Jis turėjo sudaryti sąlygas gabenti kontrabandą – vadinasi, net ir privalėdamas sulaikyti neteisėtai gabenamus daiktus, vyras nesiėmė jokių veiksmų nusikaltimui užkirsti. Už 250 eurų kyšį jis nesulaikė kontrabandos.

Kaip teigiama teismo pranešime, visų trijų kaltinamųjų atžvilgiu nebuvo nustatyta atsakomybę lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių, o kaltė įrodyta remiantis parodymais, kuriuos patvirtina ir kiti objektyviai šioje byloje surinkti įrodymai – telefoninių pokalbių įrašai ir rašytiniai įrodymai.

J. G. pripažintas kaltu dėl kontrabandos vežimo ir kyšininkavimo. Jam skirta 13 tūkst. 30,36 eurų bauda. R. V. pripažintas kaltu dėl padėjimą įvykdyti kontrabandą bei pagalbos paperkant valstybės tarnautoją – jam skirta maždaug 8 tūkst. 100 eurų bauda.

Didžiausia bauda – daugiau kaip 16 tūkst. eurų – skirta valstybės tarnautojui: už pagalbą vykdant kontrabandą ir kyšio priėmimą. Taip pat iš jo trejiems metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje.

Konfiskuotas ir nusikaltėlių turtas: iš J. G. paimtas automobilis, kuriuo pastarasis gabeno kontrabandą ir gintaro žaliavą, iš R. V. – jo pasilikta suma už kyšio davimą, o iš tarnautojo – gautas kyšis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.