Policijos prašymas sukėlė klausimų: į vyro mirties įstoriją įsivėlė pareigūnai?

Alytaus apskrities policija kreipiasi į visuomenę ir prašo pagalbos tiriant 44 metų vyro mirties aplinkybes. Prašymas įprastas, tačiau neįprastai tai, kad informaciją suteikti prašoma Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriaus tyrėjams, paprastai tiriantiems pareigūnų veiksmus.

 Negyvo vyro kūnas rastas greta šios stotelės.<br> Alytaus apskrities VPK nuotr.
 Negyvo vyro kūnas rastas greta šios stotelės.<br> Alytaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2019, 3:45 PM, atnaujinta Feb 4, 2019, 4:10 PM

Kaip rašoma Alytaus apskrities VPK pranešime, dar sausio 2 d. apie 9 val. Varėnos r., Merkinės seniūnijoje, Utiekos kaime, kelio Vilnius-Merkinė-Gardinas 114 km, šalia autobusų stotelės „Utieka“, Druskininkų miesto kryptimi buvo rastas 44 metų amžiaus vyro kūnas.

Vyras buvo apsirengęs mėlynos spalvos megztiniu, juoda striuke ir apsiavęs mėlynos spalvos džinsinėmis kelnėmis.

Tyrimo duomenimis, asmuo šioje vietoje turėjo būti nuo sausio 1 d. 15 val.

Apie rastą kūną policija jau skelbė sausio 2 d. suvestinėje. Tąkart policijos suvestinėje buvo įrašyta, kad radus vyro (gim. 1974 m.) kūną pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Iš to galima daryti išvadą, jog išorinių matomų smurto žymių ant kūno nebuvo aptikta, nužudymas nebuvo įtariamas.

Pirmadienį Alytaus policija išplatino pranešimą, kuriame prašoma atsiliepti asmenis, mačiusius minėtą vyrą stotelėje. Taip pat prašoma atsiliepti maršrutiniu autobusu vykusius asmenis, kurie bendravo su vyru bei automobilių vairuotojus, nurodytu laiku, vykusius šiuo keliu ir galinčius pateikti automobiliuose įrengtų vaizdo registratorių medžiagą.

Šis policijos prašymas nieko nebūtų ypatingas, jei ne vyro mirties aplinkybes besiaiškinantis padalinys -  Alytaus apskrities VPK Imuniteto ir vidaus tyrimų skyrius. Imuniteto ir vidaus tyrimų padaliniai paprastai tiria pačių pareigūnų veiksmus. Tiesa, ne visada neteisėtus. Kartais imuniteto pareigūnams kolegas tenka ir apsaugoti nuo nepagrįstų kaltinimų.

Kaip yra šį kartą, policija kol kas neskelbia. Tačiau prašo galinčius padėti kreiptis į Alytaus apskrities VPK Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriaus vyriausiąjį tyrėją Žydrūną Zamblauską tel. +370 700 65 708, +370 700 65 707 arba el. paštu zydrunas.zamblauskas@policija.lt arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.