Į Lietuvą vykęs rusas lengvajame automobilyje sugebėjo paslėpti 26 tūkst. cigarečių

Įvairių rūšių cigaretės - geriausios lauktuvės kaimynams? Per sieną važiavęs Rusijos pilietis nepatingėjo jomis apkaišyti visą automobilį.

Kybartų pasienio postas - jame buvo sulaikytas kontrabandininkas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kybartų pasienio postas - jame buvo sulaikytas kontrabandininkas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2019, 1:00 PM

Kaip praneša Kauno teritorinė muitinė, pareigūnams Kybartų kelio poste įkliuvo Rusijos pilietis D. P. Jis bandė iš Rusijos į Lietuvą lengvuoju automobiliu „Peugeot“ atgabenti nelegalių rūkalų už daugiau kaip 4 tūkst. eurų.

Trečiadienį, apie 7 val. ryto į Kybartų kelio postą automobiliu „Peugeot“ atvažiavęs 40-metis vyriškis žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių – degalus automobilio kuro bake, 1 l alkoholio ir 2 pakelius cigarečių. Tačiau kilus įtarimams, kad automobilyje akcizinių prekių gali būti ir daugiau, transporto priemonė buvo patikrinta.

Patikrinus automobilį mobiliąja rentgeno kontrolės sistema paaiškėjo, kad įvairiose automobilio vietose vyriškis buvo itin kruopščiai įrengęs slėptuves, kuriose gabeno kontrabandinius rūkalus. Automobilio slėptuvėse muitininkai rado išslapstytus 1312 pakelių (t. y., daugiau kaip 26 tūkst. vnt) įvairių rūšių – „Allure“, „Minsk“ ir „NZ“ – cigarečių be banderolių. Jų vertė su privalomais mokesčiais – daugiau kaip 4 tūkst. eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė cigaretes ir automobilį, o vairuotojui surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šį pažeidimą jam gresia nemaža piniginė bauda bei tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.