Šiaulietis kalinys sukčiavo kartu su tėvu

Ne kartą teistas 31 metų Šiaulių gyventojas nenurimo ir atsidūręs už grotų. Sukčiauti sumanęs kalinys bendrininku pasirinko savo 67 metų tėvą.

Asociatyvi nuotr.<br>M.Patašiaus nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-06 15:34

Pinigų sukčius nusprendė prasimanyti ne telefoninėmis apgavystėmis, o pasisavindamas per skelbimus parduodamus kompiuterius.

Vasario viduryje į policiją Šiauliuose kreipėsi trys asmenys. Jie kompiuterius pardavė, tačiau pinigų negavo.

Vasario 15-ąją policijai pareiškimą parašęs 26 metų šiaulietis paaiškino pardavinėjęs žaidimų kompiuterį „Sony PlayStation 4“ ir su jam telefonu paskambinusiu vyru suderėjęs jį parduoti už 275 eurus.

Pirkėjas sakė šiuo metu esąs užsienyje, tad pinigus už prekę pažadėjo sumokėti banko pavedimu, o nupirktą žaidimų kompiuterį paprašė atiduoti jo pasiimti ateisiančiam tėvui.

Netrukus pirkėjas elektroniniu paštu pardavėjui atsiuntė pavedimo kopiją, o pardavėjas, ja patikėjęs, atidavė žaidimų kompiuterį jo pasiimti atėjusiam vyrui.

Tačiau pardavėjo sąskaitoje 275 eurai taip ir neatsirado.

Kaip paaiškėjo vėliau, pavedimo kopija buvo suklastota.

Patikėję fiktyviomis pavedimų kopijomis nuo sukčiaus nukentėjo dar du šiauliečiai.

Kompiuterį „Asus“ pardavęs 29 metų vyras taip ir nesulaukė už jį žadėtų 450 eurų, kompiuterį „Lenovo“ pardavusi 40-metė moteris negavo 390 eurų.

Visi nukentėjusieji paaiškino, kad patikėję jiems atsiųsta pavedimo kopija prekę atidavė pas juos į namus atėjusiam vyrui.

Dėl sukčiavimų ikiteisminius tyrimus pradėję pareigūnai nustatė, kad pas pardavėjus apsilankiusio vyro amžius labai panašus. Įtarta, kad tai tas pats asmuo.

Kadangi pas vieną pardavėją šis vyras prekės pasiimti buvo atvykęs taksi, tyrėjai apklausė nemažai taksistų.

Gauta informacija padėjo gauti įtariamojo atvaizdą. Deja, jis buvo labai prastos kokybės.

Rankų nenuleidę tyrėjai apsilankė prekybos centruose ir jų darbuotojams rodė įtariamojo atvaizdą. Viename prekybos centre šis vyras buvo atpažintas.

Paaiškėjo, kad jis čia, naudodamasis „Perlo“ terminalu, atlikdavo pinigų pervedimo operacijas pataisos namuose bausmę atliekančiam sūnui.

Apsilankę 67-erių šiauliečio namuose pareigūnai rado kvitus iš lombardų, kuriuose buvo užstatyti sukčiavimu išvilioti žmonių daiktai. Paaiškėjo, kad lombarduose gautus pinigus šiaulietis pensininkas tuoj pat pervesdavo bausmę atliekančiam sūnui ir jo draugams, nes pinigų pervedimai į bausmės atlikimo vietas ribojami, tad vien sūnaus vardu jis dažnai to daryti negalėjo.

Pensininkui pareikšti įtarimai dėl bendrininkavimo sukčiaujant ir apgaule užvaldant žmonių turtą. Artimiausiu metu įtarimai bus pareikšti ir jo sūnui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.