Savo gyvenimo draugei antausį skėlęs tarybos narys atsiprašė – nuosprendį išgirs tik po rinkimų

Savo gyvenimo draugei antausį skėlęs ilgametis Pakruojo rajono tarybos narys Alvydas Vasiliauskas sėdo į teisiamųjų suolą, bet buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

A.Vasiliauskas prisipažino smogęs gyvenimo draugei ir jos atsiprašė.<br>A.Padoros nuotr.
A.Vasiliauskas prisipažino smogęs gyvenimo draugei ir jos atsiprašė.<br>A.Padoros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-08 16:46

Ketvirtadienį bylą išnagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Pakruojo rūmų teisėja Kristina Jurevičienė nutarė fizinio skausmo sukėlimu kaltinamą A.Vasiliauską nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą be užstato.

Konservatorius perduotas partijos kolegės Erikos Kižienės atsakomybei.

Teismas 59 metų A.Vasiliauskui skyrė ir baudžiamojo poveikio priemonę – jis privalės sumokėti 500 eurų į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Į pakruojiečio namus dėl smurto artimoje aplinkoje policijos pareigūnai buvo iškviesti sausio 29-osios vakare.

Pagalbos šaukėsi politiko gyvenimo draugė. Atvykusiems pareigūnams 44-erių moteris pasiskundė, kad A.Vasiliauskas ją sumušė – trenkė ranka per skruostą.

Į medikus dėl patirto sužalojimo nukentėjusioji nesikreipė. Abu smurto proveržiu pasibaigusio incidento dalyviai buvo blaivūs.

Ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo pradėjusiems pareigūnams A.Vasiliauskas prisipažino, kad kumščiu į skruostą gyvenimo draugei smogė per namo katilinėje kilusį žodinį konfliktą.

Kaltu prisipažinęs vyras gailėjosi, kad taip pasielgė. Jis dėl tokio poelgio atsiprašė ir gyvenimo draugės, ji atleido ir civilinio ieškinio dėl patirtos žalos nepareiškė.

Kadangi politikas kaltu prisipažino, o paties įvykio aplinkybės niekam abejonių nekėlė, byla dėl fizinio skausmo sukėlimo buvo išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka.

Ši byla teismą pasiekė dar vasario 1-ąją ir buvo išnagrinėta tą pačią dieną. Nuosprendį ketinta skelbti vasario 4 dieną, bet jį teko atidėti. Paaiškėjo, kad A.Vasiliauskas dalyvauja rinkimuose į Pakruojo rajono tarybą.

Apie tai, kad fizinio skausmo sukėlimu kaltinamas A.Vasiliauskas yra kandidatas į savivaldybės tarybos narius, teisėja sužinojo tik po posėdžio, peržiūrėjusi ką tik Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išplatintą kandidatų sąrašą.

Kadangi VRK paskelbus kandidatus jie iki rinkimų rezultatų paskelbimo įgyja teisinę neliečiamybę, teisėja nusprendė nuosprendžio paskelbimą atidėti ir kreipėsi į VRK prašydama sutikimo traukti A.Vasiliauską baudžiamojon atsakomybėn.

Rinkimuose į Pakruojo rajono savivaldybės tarybą konservatorių sąraše A.Vasiliauskas buvo įrašyta penktuoju numeriu, o po rinkėjų reitingavimo atsidūrė septintoje vietoje ir į valdžią nepateko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.