Policija kviečia gyventojus registruoti vaizdo kameras

Policijos turima vaizdo stebėjimo įranga negali aprėpti kiekvieno kiemo, gatvės ar namo,  tačiau nemažai vaizdo kamerų yra įsirengę patys gyventojai. Kad nusikaltimo ar nelaimės atveju pareigūnai galėtų pasinaudoti vaizdo įrašais, policija prašo gyventojų savanoriškai užregistruoti  jų turimas vaizdo kameras. 

 Policija tikisi pagalbos ir iš privačių vaizdo kamerų. <br> D.Umbraso nuotr. 
 Policija tikisi pagalbos ir iš privačių vaizdo kamerų. <br> D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 9, 2019, 12:15 PM

Užregistruotos kameros bus įtrauktos į bendrą policijos žemėlapį. 

„Užregistravę savo kameras, jūs padėsite policijai efektyviau ir greičiau ištirti nusikaltimus ir teisės pažeidimus ar nelaimingus atsitikimus. Tirdami nusikaltimus, ieškodami dingusių asmenų ar įvykus ekstremaliai situacijai ar įvykiui, iš anksto žinosime, į ką kreiptis norėdami gauti svarbios informacijos, kuri gali būti ir pas jus“, – teigiama Policijos departamento  pranešime. 

Pareigūnai primena, jog užregistravę kameras gyventojai gali padėti savo kaimynams ar kitiems nukentėjusiems asmenims,  o gal net išgelbėti kažkieno gyvybę.

Ką nuolat fiksuoja gyventojų kamera, policija nematys, tačiau prireikus pareigūnai paprašys įrašo, kurį galėjo užfiksuoti privati vaizdo kamera. Policijos teigimu, registruodami kamerą, gyventojai neprisiima papildomų įsipareigojimų ir nepatirs jokių išlaidų. Savininkų pateikta informacija apie turimą kamerą bus žinoma tik policijai, todėl gyventojų duomenys bus saugūs.

Užregistruoti savo kamerą bei pasidalinti informacija apie vaizdo kameros buvimo vietą ir stebimą teritoriją galima internetu, svetainėje https://www.epolicija.lt/vaizdo-kameros. 

Šioje svetainėje galima palikti ir prašymą, kad tai padarytų pareigūnas, ir  suderinti su juo vizito laiką. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.