Panevėžiečio tikslas – grumtynės su teisėjais

Išvadinęs teisėjus nusikaltėliais ir už tai bausmės sulaukęs 54 metų panevėžietis Virginijus Jurgaitis kaltas nesijaučia. Jis žada ir toliau įrodinėti savo teisybę.

Nepagarba teismui apkaltintas V.Jurgaitis kaltę neigė.<br>R.Vitkaus nuotr.
Nepagarba teismui apkaltintas V.Jurgaitis kaltę neigė.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2019, 2:19 PM

Už nepagarbą teismui paskelbtą nuosprendį apskundęs V.Jurgaitis paprašė ne tik jį išteisinti, bet ir pradėti tyrimą dėl teisingumo sistemoje veikiančio organizuoto nusikalstamo susivienijimo, kuriam jis priskyrė net septyniolika Panevėžio teisėjų.

Vienuoliktus metus teismų slenksčius minantis ir čia savo tiesos ieškantis V.Jurgaitis į teisėsaugos akiratį pateko 2017 metų vasarą, kai parašė atsiliepimą dėl civilinėje byloje priimto sprendimo.

Šiame rašte V.Jurgaitis nurodė, jog teisingumo sistemoje veikia organizuotas nusikalstamas susivienijimas, ir išvardijo jam neva priklausančių septyniolikos Panevėžio teisėjų pavardes.

„Teisėjų gaujos“ parankiniu V.Jurgaitis įvardijo ir jam priteistas lėšas neva pasisavinusį antstolį. Kliuvo ir teisėjai, neva dangsčiusiai antstolį.

Atsiliepimu į netiesioginį ieškinį pavadintą kreipimąsi panevėžietis 2017 metų liepos 11-ąją per Lietuvos teismų elektroninių paslaugų portalą pasiuntė Panevėžio apylinkės teismui.

Negavęs atsakymo V.Jurgaitis šį raštą pasiuntė ir Valstybės saugumo departamentui.

Vietoj atsakymų į kreipimąsi panevėžietis gavo pranešimą apie jam iškeltą bylą dėl nepagarbos teismui.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nukentėjusiaisiais pripažino šešis V.Jugaičio rašte minimus teisėjus, likę 11 teisėjų buvo pripažinti liudytojais.

Nuo bylos nagrinėjimo nusišalinus Panevėžio apylinkės teismo teisėjams byla buvo perduota Šiaulių apylinkės teismui.

Teisme kaltu neprisipažinęs V.Jurgaitis tvirtino, kad tai, „kas parašyta byloje, yra netiesioginis kaltinimas“, ir parodymus teisme duoti sutiko tik po nukentėjusiųjų apklausos.

Nukentėjusieji ir liudytojai šioje byloje buvo apklausti nuotoliniu būdu.

V.Jurgaitis pripažino savo rašte užsiminęs apie teisingumo sistemoje veikiantį organizuotą nusikalstamą susivienijimą ir išvardijęs neva jam priklausančius teisėjus, tačiau nesutiko, kad tai gali būti traktuojama kaip nepagarba teismui.

Vyras apeliavo į tai, kad jo bylas nagrinėję Panevėžio teisėjai priėmė kelis šimtus sprendimų ir visi šie sprendimai buvo jam nepalankūs, o tai reiškia, kad bylos buvo netinkamai išnagrinėtos.

Bylą dėl nepagarbos teismui išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo teisėjas vasario 1 dieną V.Jurgaitį pripažino kaltu ir skyrė jam 30 minimalių gyvenimo lygių dydžio (1129,8 eurų) baudą.

Bedarbis V.Jurgaitis šią baudą privalo sumokėti per vienus metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo.

Beje, kaltinimą šioje byloje palaikęs prokuroras prašė kaltinamajam skirti tris kartus didesnę baudą, bet bylą išnagrinėjęs teisėjas nusprendė, kad tokia bausmė būtų per griežta.

Bylą dėl nepagarbos teismui išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo teisėjas J.Jurgaičio bylas anksčiau nagrinėjusių teisėjų darbo nevertino, nes šiose bylose priimti sprendimai jau įsiteisėję.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.