Iškrėstas butas Dainavos rajone – policija rado daugiau nei tikėjosi

Narkotikų ieškoję pareigūnai viename Kauno bute rado ne tik juos, bet ir kontrabandinių cigarečių. Bausmė už tokių daiktų laikymą gresia nemenka.

 Bute rasta ir kontrabandinių cigarečių.<br> Kauno apskr. VPK nuotr.
 Bute rasta ir kontrabandinių cigarečių.<br> Kauno apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2019, 11:10 AM

Kauno apskrities VPK pranešė, kad sulaikė asmenį, galimai platinusį narkotines medžiagas. Pas jį rasta ne tik galimai narkotinių medžiagų, bet ir daugiau nei 2,5 tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių.

Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai viename iš Kauno miegamųjų mikrorajonų, atliktų kratų buto bei rūsio patalpose metu, aptiko beveik šimtą paketėlių su galimai narkotinėmis medžiagomis. Rasti 63 plastmasiniai permatomi maišeliai su juose esančiais baltos spalvos milteliais ir 20 plastmasinių užspaudžiamų maišelių su augalinės kilmės galimai narkotinėmis medžiagomis.

Taip pat kratų metu aptikta ir daugiau nei 2 500 pakelių cigarečių pakelių, kurie nebuvo paženklinti specialiais ženklais, banderolėmis. Surastų kontrabandinių cigarečių muitinė vertė, įskaitant sumokėti privalomus valstybei mokesčius, sudarė 8208,70 eurų.

Tokios veikos Lietuvos Respublikos įstatymų yra priskiriamos prie sunkių nusikaltimų, kurie asmeniui užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Jam gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šių nusikalstamų veikų padarymu įtariamas 41 metų asmuo, kuris anksčiau jau teistas už įvairias nusikalstamas veikas, buvo sulaikytas įvykio vietoje. Jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, ir dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.