Mažeikiškis be reikalo medikus išsikvietė keturis kartus ir dėl to atsidūrė teisme

Teismo posėdyje susigėdęs žemaitis pažadėjo daugiau nekviesti greitosios medicinos pagalbos, jeigu nebus reikalo.

Mažeikiškis be reikalo medikus išsikvietė keturis kartus ir dėl to atsidūrė teisme.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Mažeikiškis be reikalo medikus išsikvietė keturis kartus ir dėl to atsidūrė teisme.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2019, 2:26 PM, atnaujinta Apr 10, 2019, 2:28 PM

Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmų teisėjas Mindaugas Klemenis teismo posėdyje išnagrinėjo piliečio V. B. administracinio nusižengimo bylą. Paaiškėjo, kad kaip dažniausiai būna, vyriškio nemalonumai prasidėjo padauginus alkoholio.

Bylos duomenimis, 2018 m. spalio 14 d., apie 01.43 val., neblaivus vyras surinko Bendrojo pagalbos centro telefono numerį 112 ir ketvirtą kartą per parą (!) iškvietė greitąją medicinos pagalbą, žinodamas, kad ji nereikalinga. Tokiais savo veiksmais V. B. padarė administracinį nusižengimą.

„Naktį namuose paskambinau Bendrojo pagalbos centro telefonu 112 ir paprašiau į namus atsiųsti medikus, nors jokia pagalba man nebuvo reikalinga“, – vyras prisipažino padaręs administracinį nusižengimą. Teismo posėdyje jis apgailestavo dėl savo poelgio ir patikino daugiau nekviesiantis greitosios pagalbos, nors ir serga depresija.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, atsako tas, kas iškvietė priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ar kitas specialiąsias tarnybas, žinodamas, kad pagalba nereikalinga.

2019 m. vasario 5 d. nutarimu VšĮ Mažeikių greitosios medicininės pagalbos centras pripažintas nukentėjusiuoju ir nurodyta, jog patyrė 67,80 euro turtinę žalą. Tačiau byloje nėra rašytinių įrodymų, pagrindžiančių žalos dydį, todėl teismas turtinės žalos nepriteisė.

Išnagrinėjęs administracinę bylą, teismas V. B. pripažino kaltu padarius nusižengimą ir paskyrė jam 200 eurų dydžio baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.