Smurtautojai jau nuteisti, o auka laukia bausmės svetur

Trys klaipėdiečiai, automobiliu persekioję, pagrobę, vežę į mišką, žiauriai kankinę, žaloję ir apiplėšę žmogų, sulaukė skirtingų bausmių. Dviem jų teks ilgus metus praleisti už grotų, trečias atsipirko bauda.

Į teisiamųjų suolą sėdę (iš kairės) D.Kuliešius, K.Paulavičius ir I.Žaltauskas sulaukė skirtingų bausmių.<br>G.Pilaičio nuotr.
Į teisiamųjų suolą sėdę (iš kairės) D.Kuliešius, K.Paulavičius ir I.Žaltauskas sulaukė skirtingų bausmių.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-20 19:29, atnaujinta 2019-05-21 19:30

31 metų Ignas Žaltauskas su dviem bendrininkais – metais vyresniu Karoliu Paulavičiumi ir 25-erių Deividu Kuliešiumi – įkliuvo po to, kai klaipėdietis Dmitrijus Isajevas, ne juokais susijaudinęs dėl savo gyvybės, pasiskundė uostamiesčio policijai.

Už svetimo turto vagystes, plėšikavimą, neteisėtą disponavimą kvaišalais anksčiau ne kartą teistas D.Isajevas pranešė, kad 2017 metų liepos 7-osios naktį važiuodamas Klaipėdos greitkeliu buvo užpultas ir sumuštas.

Nukentėjusysis pasakojo, kad tą naktį jo vairuojamą automobilį „Mazda 323“ greitkelyje persekiojo, o vėliau įžūliai manevruodami sustabdė kitu automobiliu „Mazda 626“ lėkę vyrai.

Vienas jų griebėsi ginklo – keturis kartus šovė D.Isajevui į kojas iš mažojo kalibro pistoleto.

Sužalojo ir pagrobė turtą

Užpuolikai D.Isajevą jėga persodino į I.Žaltausko automobilį „Mazda 626“ ir vežiojo po Klaipėdos rajoną. Vyras buvo gąsdinamas, jam grasinta šaunamuoju ginklu, reikalauta pinigų.

Per išpuolį nukentėjo su D.Isajevu „Mazda 323“ važiavęs D.M. – plente į sustabdytą D.Isajevo automobilį paleistas akmuo išmušė stiklą ir sužalojo bendrakeleivį.

Užpuolikams labiau rūpėjo ne D.M., o D.Isajevas – persodintas į I.Žaltausko automobilį šis klaipėdietis nugabentas į mišką prie Vėžaičių (Klaipėdos r.) gyvenvietės.

Pagrobtasis teigė, kad egzekucija pratęsta atvežus jį į Klaipėdą. Ten D.Isajevas esą buvo daužomas plaktuku, beisbolo lazda. Iš jo atimti nuomojamo buto raktai, kiti asmeniniai daiktai.

Teismas nustatė, kad D.Kuliešius ir I.Žaltauskas, veikdami bendrininkų grupėje, panaudodami šaunamąjį ginklą, pagrobė svetimą turtą ir vertė jį perduoti, o pavartoję fizinį smurtą atėmė žmogui laisvę.

Pagrobtąjį nuvežė į mišką

I.Žaltauskas iš legaliai laikomo ginklo šovė automobilyje sėdinčiam D.Isajevui į kairį petį.

Jam pradėjus bėgti kiti du pasivijo ir parvertė ant žemės, prievarta įsodino į I.Žaltausko vairuojamą automobilį.

Pagrobtasis neteko rankinės, kurioje buvo 36 eurai, dviejų mobiliųjų telefonų, tapatybės kortelės, savo mašinos dokumentų.

Grasindami išvežti į mišką ir sumušti užpuolikai vertė atiduoti tyrimo metu nenustatytą pinigų sumą ir buto raktus.

Kai vyras nepuolė vykdyti nurodymų, iš tikrųjų atvežė į mišką šalia Gargždų, liepė išlipti ir tuomet I.Žaltauskas šovė pagrobtajam du kartus į kairę ir kartą į dešinę koją.

Lipdė vagišiaus etiketę

Tada kompanija vėl grįžo į Klaipėdą, plaktuku kelis kartus sudavę į ranką privertė vyrą atiduoti buto raktus.

Po nakties įvykių D.Isajevui nustatytos šautinės žaizdos petyje, šlaunyse, blauzdoje, kairiojo alkūnkaulio lūžis, kitų sužalojimų.

Grįžęs iš ligoninės jis savo namuose pasigedo naujų sportinių batų, kelių butelių alkoholinių gėrimų, kompiuterinių žaidimų – iš viso maždaug 275 eurų vertės daiktų, tačiau dėl to pretenzijų kaltinamiesiems nereiškė.

Teisme I.Žaltauskas siūlė nepasitikėti D.Isajevu: „Tokie gali pripliaukšti bet ko.

Ten, kur aš gyvenu, visi žino, kad D.Isajevas yra užkietėjęs vagis – nugvelbia viską, kas tik jam pasitaiko po ranka.“

Iš dalies pripažinęs savo kaltę I.Žaltauskas aiškino, kad D.Isajevas išprovokavo šį konfliktą, – iš kieme stovinčio jo automobilio pagrobė brangų suvirinimo aparatą ir nenorėjo grąžinti.

Nukentėjusysis aiškino jokio aparato nevogęs.

Teismas griežčiausiai nubaudė I.Žaltauską – skyrė 6 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimą. Pusmečiu trumpiau už grotų praleis D.Kuliešius.

Kaltę pripažinęs K.Paulavičius atsipirko 5197 eurų bauda.

Nukentėjusysis domina Vokietijos policiją

Sulaikius trijulę paaiškėjo, kad anksčiau už įvairius nusikaltimus teistas D.Isajevas nėra pats doriausias žmogus. Šio vyro jau ieškojo automobilių vagysčių tyrėjai Vokietijoje.

Vokiečių paprašyti Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai jiems padėjo narplioti D.Isajevo ir kitų su automobilių vagių gaujomis susidėjusių Lietuvos piliečių veiklą užsienyje.

D.Isajevo pagrobimas pajūrio greitkelyje ir Interpolo prašymas jį sulaikyti tiesiog sutapo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.