Kirgizų gabentų „Honda“ registracijos liudijimai yra klastotės

Lavoriškių punkte pasieniečiai atskleidė du, įtariama, suklastotų dokumentų atvejus. Iš Lietuvos į Baltarusiją vykę Kirgizijos piliečiai pateikė, įtariama, padirbtus gabentų automobilių „Honda Jazz“ ir „Honda FR-V“ registracijos liudijimus.

 Kirgizų gabentų automobilių „Honda“ registracijos liudijimai yra klastotės.<br> VSAT nuotr.
 Kirgizų gabentų automobilių „Honda“ registracijos liudijimai yra klastotės.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2019, 2:37 PM, atnaujinta May 28, 2019, 2:12 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šeštadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai Lavoriškių punkte tikrino į Baltarusiją vykusio Lietuvoje registruoto automobilio „Mercedes-Benz Sprinter“ ir juo gabento „Honda Jazz“ dokumentus. Pastarasis buvo su lietuviškais numeriais. Vairuotojo, 41-erių kirgizo, pateiktas „Honda Jazz“ registracijos liudijimas pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų. Netrukus paaiškėjo, kad tai gali būti visiška klastotė.

Sekmadienio naktį pasieniečiai Lavoriškių punkte tikrino ir iš Lietuvos į Baltarusiją vykusį Lenkijoje registruotą mikroautobusą „Ford Transit“. Juo buvo vežamas estiškais numeriais pažymėtas automobilis „Honda FR-V“. Mikroautobusą vairavo 50 metų Kirgizijos pilietis. Ir šiuo atveju pasieniečiai įtarė, kad gabenamos mašinos registracijos liudijimas gali būti visiška klastotė.

Registracijos liudijimuose nurodyta, kad ir „Honda Jazz“, ir „Honda FR-V“  pagaminti 2008 m. Ar šie duomenys galimose klastotėse yra tikri, išsiaiškins ekspertai.

Abiem atvejais dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotais dokumentais VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Po apklausų kirgizai paleisti. „Honda Jazz“ ir „Honda FR-V“ saugomi Lavoriškių pasienio kontrolės punkte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.