Neapsakomas žiaurumas Šilalėje: šunelius nuskandino įkišę į maišą

Pirmadienį gautas pranešimas apie Šilalės užtvankoje nuskendusį šunelį. Traukiant vieną paaiškėjo, kad nuskendę dar trys. Šie buvo įkišti į maišą.

Šilalės mieste nuskandinti šuneliai.<br>Ievos Urbonaitės nuotr.
Šilalės mieste nuskandinti šuneliai.<br>Ievos Urbonaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-28 11:46, atnaujinta 2019-05-28 11:48

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis (PAGD), pirmadienį, 13 val. 26 min. buvo gautas pranešimas apie Šilalės rajone nuskendusį šunelį.

Šilalės miesto seniūnė pranešė, kad Šilalės rajone, Vytauto Didžiojo gatvėje, reikalinga pagalba iš užtvankos ištraukti negyvą šunį.

Atvykus ugniagesiams iš užtvankos buvo ištraukti net keturi šunys ir perduoti seniūnijos darbuotojams.

Šilalės miesto seniūnė Eglė Straukienė lrytas.lt sakė, kad penktadienį užtvanka buvo tvarkyta ir šunelių tikrai nebuvo, o vėliau jų gelbėjimą organizavusi mergina paminėjo, kad atsirado liudininkų, kurie matė vieno šunelio lavoną šeštadienį. Todėl įtariama, jog gyvūnai buvo nužudyti penktadienio vakarą arba naktį.

„Tą vietą penktadienį tvarkėme, paleidinėjome miesto fontaną, toje vietoje tikrai nieko nebuvo. Aprinkinėjome šalia esančias šiukšles“, – tikino miesto seniūnė.

Važiavo ištraukti vieno, rado dar tris

Portalas lrytas.lt susisiekė ir su Šilalės miesto gyventoja, trečio kurso veterinarinės medicinos studente, Ieva Urbonaite, kuri savam mieste jau penkis metus organizuoja renginius beglobiams gyvūnams.

Mergina papasakojo, kad šeštadienį, jai parašė pažįstama aštuntokė mergaitė, kuri pranešė, jog prie užtvankos pamatė negyvą plūduriuojantį šunelį.

Neabejinga miesto gyventoja tuoj pat nuvyko į vietą ir paskambinusi Šilalės seniūnei iškvietė ugniagesių pajėgas, kad šie padėtų ištraukti gyvūną.

Ištraukus vieną buvo pastebėti dar trys, plūduriuojantys maiše.

„Tai nebuvo nelaimingas atsitikimas“

„Jei būtų vienas, būtų galima spėlioti, kad būtų nelaimingas atsitikimas, tačiau man jau buvo aišku, kad tai nebuvo nelaimingas atsitikimas. O be to, tai buvo keturi, to paties amžiaus, tos pačios vados šuneliai“, – teigė Ieva.

Netoli užtvankos yra pastatai su kameromis, tad gyventojai įtaria, kad nusikaltimas įvykdytas kažkur toliau, o šuniukų kūnai buvo atnešti srovės.

Paklausta, ar yra įtarimų, kas galėjo taip žiaurai pasielgti su gyvūnais, mergina atsakė turinti savų versijų, tačiau kol kas tai pranešusi tik policijos pareigūnams.

Apie įvykį informuota policija, vyksta tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.