Draugę bandęs padegti kultūristas išgirdo nuosprendį

Teismo nuosprendį išgirdo savo gyvenimo draugę bandęs padegti buvęs žinomas kultūristas 54 metų Jurijus Solionovas.

 J.Solionovas teisiamas už bandymą nužudyti gyvenimo draugę I.Kokoš. <br> Lrytas.lt koliažas
 J.Solionovas teisiamas už bandymą nužudyti gyvenimo draugę I.Kokoš. <br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2019, 1:38 PM, atnaujinta May 30, 2019, 2:40 PM

Vilniaus apygardos teismas jam skyrė dešimties metų laisvės atėmimo bausmę. „Aš tavęs net negirdėjau“, – teisėjui baigus skaityti nuosprendį, pareiškė buvęs sportininkas. Pareigūnų vedamas iš teismo salės, ant koridoriaus grindų jis nutėškė šūsnį dokumentų, kuriuos dar galbūt tikėjosi perskaityti. 

Buvusio sugyventinio išpuolį patyrusį ir grasinimų ne kartą sulaukusi Lietuvos ir Europos kūno rengybos čempionė 40-metė Ilona Kokoš iki šiol saugoma pareigūnų. Išklausyti nuosprendžio ji neatvyko. 

Visuotinai pavojingu būdu du žmones nužudyti pasikėsinusiam J.Solionovui prokuroras pasiūlė skirti dešimties metų laisvės atėmimo bausmę.

Šią bylą nagrinėjęs teismas buvo padaręs septynių mėnesių pertrauką. Tiek laiko truko J.Solionovo psichiatrijos ekspertizė.

Abejonių teisėjų kolegijai sukėlė buvusio sportininko elgesys teisme – jis nepaisydavo teisėjų įspėjimų, o kartą buvo net pašalintas iš posėdžių salės. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad tiek teisme, tiek nusikaltimo metu J.Solionovas viską suvokė, todėl privalo atsakyti už savo veiksmus.

J.Solionovo surengtas išpuolis vos nesibaigė tragedija.

Praėjusių metų sausio 13-osios vidurdienį Vilniuje, Žirmūnų rajone, po daugiabučio namo langais, J.Solionovas benzinu apipylė ir bandė padegti į taksi automobilį lipančią I.Kokoš. Pagalbos ėmusią šauktis moterį išgelbėjo pavėžėjimo paslaugas teikiantis vairuotojas.

Anksčiau boksu užsiiminėjęs vyras ištraukė J.Solionovą iš automobilio ir išmušė jam iš rankų žiebtuvėlį. Užpuolikas leidosi bėgti ir išlaistė dalį pusės litro talpos kibirėlyje buvusio benzino. Šiais degalais jis apsilaistė ir pats, o atvykus policijos pareigūnams pabandė įžiebti antrą žiebtuvėlį.

„J.Solionovui buvo visiškai nesvarbu, kokių pasekmių kils uždegus žiebtuvėlį. Jis nekreipė dėmesio ir į tai, kad moteris sėdo į svetimam žmogui priklausantį automobilį“, – kalbėjo prokuroras. Jo teigimu, jei J.Solionovui būtų pavykę uždegti žiebtuvėlį, būtų žuvusi ne tik I.Kokoš, bet ir taksi vairuotojas, būtų supleškėjęs benzino prilaistytas jo automobilis.

J.Solionovas teisme neigė bandęs nužudyti buvusią sugyventinę, bet apie tai jis prasitarė į įvykio vietą atvykusiems policininkams: „Norėjau padegti moterį, nes ji man sugadino visą gyvenimą.“ Tą patį jis nurodė ir pareiškime prokuratūrai, kuriuo skundė tyrimą atlikusio prokuroro veiksmus.

I.Kokoš anksčiau teismo prašė buvusiam jos gyvenimo draugui skirti kuo griežtesnę bausmę: „Jei jis būtų padaręs tai, ką planavo, mano vaikai augtų be manęs. Kas jis toks, kad galėtų atimti kito žmogaus gyvybę?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.