Policija prakalbo, kad dėl žiauraus 17-metės sumušimo įtariamam politikės sūnui laisvėje – nesaugu

Žiauraus išpuolio prieš 17-metę merginą istorija toliau šiurpina Lietuvą. Ketvirtadienį paaiškėjo naujų detalių, į merginos giminaičių pagalbos šauksmą atsiliepė garsenybės, bandančios pagelbėti nepasiturinčiai šeimai.

 A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 30, 2019, 12:14 PM, atnaujinta May 30, 2019, 2:33 PM

Kol žmonės baisisi dėl tokio kraupaus elgesio su mergina – ji buvo žiauriai sumušta, jai išmušti dantys, smarkiai pažeista trachėja, – policija prakalbo, kad įtariamajam vienos Jurbarko politikės sūnui laisvėje gali būti nesaugu.

Lrytas.lt jau anksčiau rašė, kad kovos menų turnyrų laimėtojas buvo sulaikytas laikinai. Įtariamasis greitai buvo išleistas į laisvę. Toks sprendimas visuomenėje sukėlė milžinišką skandalą.

Įtariamasis vaikinas jau išsitrynė paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“, pašalino visas nuotraukas ir iš instagramo, tačiau tiek jo asmens duomenys, tiek atvaizdas jau plačiai išplito.

Internautai jau žino jo vardą, pavardę, dalijasi informacija apie tai, kas yra jo tėvai, kur jie dirba, taip pat atskleidė vietą, kur mokosi įtariamasis.

Savo nuotraukas feisbuke išsitrynė ir politikė, kuri yra ir Darbo partijos tarybos narė. Įdomu tai, kad Darbo partija jau išėmė politikės nuotrauką iš sąrašo. 

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Greta Kęsminaitė „Vakarų ekspresui“ atskleidė, kad vaikinui laisvėje gali būti nesaugu.

„Iš to, kas vyksta internetinėje platformoje, manyčiau, kad tikrai nėra saugu“, – ve.lt sakė ji.

Bet G.Kęsminaitė teigė, kad komisariatas nesulaukė pranešimo iš vaikino apie galimus grasinimus.

Kreipėsi į visuomenę

Lrytas.lt pranešus apie žiauriai pasibaigusį moksleivių vakarėlį kaimo turizmo sodyboje Tauragės rajone, kilo didelis visuomenės pasipiktinimas.

Per vakarėlį mergina buvo siaubingai sumušta, o pasikėsinimu išžaginti įtariamas nepilnametis buvo sulaikytas, tačiau prokuratūra jį nusprendė išleisti į laisvę. Paaiškėjo, kad jis – politikės sūnus.

Lrytas.lt žiniomis, medikai iškart net negalėjo atlikti operacijos, nes turėjo sulaukti, kol atslūgs didžiuliai patinimai.

Trečiadienį merginos giminaičiai kreipėsi į visuomenę su prašymu padėti šeimai finansiškai. Nepasiturinti šeima pinigus galėtų panaudoti advokato samdymui bei gydymo išlaidoms padengti.

Į prašymą sureagavo ir Lietuvos garsenybės. Tarp jų – Daina Bosas ir Saugirdas Vaitulionis, kurie pažadėjo pasirūpinti teisininkais. S.Vaitulionis skelbė, kad jau susitarė su viena grožio klinika.

Įtarimai – dėl bandymo išžaginti

Klaipėdos prokurorė Edita Mikalainienė portalui lrytas.lt sakė, jog nepilnamečiui šiuo metu pareikšti įtarimai tik dėl pasikėsinimo išžaginti. Pasak pareigūnės, tyrimas pagal šį Baudžiamojo kodekso straipsnį apima ir sveikatos sutrikdymą. Įtariamasis savo kaltės nepripažįsta, nors jį ir remia prie sienos svarūs įkalčiai, liudininkų parodymai.

Prokurorė nepanoro komentuoti, kodėl nebuvo kreiptasi į teismą dėl jo suėmimo, nieko nekalbėjo apie tyrimą: „Tai labai jautru, labai šviežia. Faktų atskleidimas gali pakenkti tyrimo sėkmei.“

Paklausta dėl pavojaus, jog būdamas laisvėje įtariamasis gali daryti poveikį paauglei, E.Mikalainienė atsakė: „Tam ir yra policija, kitos įstaigos, kurios privalo užtikrinti, kad tokie veiksmai nebūtų atliekami.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.