Šiurpus keršto planas atsirūgo: žiauriai mylimąją nužudyti bandęs vyras keliauja už grotų

Antrąkart už grasinimus nužudyti mylimąją už grotų atsidūręs buvęs kultūristas Jurijus Solionovas laisvės nematys ilgai. Teismas nusprendė, kad moterį benzinu apipylęs vyras siekė itin žiaurios jos mirties.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Žinoma sportininkė I.Kokoš ilgai nematys ją padegti bandžiusio J.Solionovo. Jis vakar nuteistas kalėti dešimt metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žinoma sportininkė I.Kokoš ilgai nematys ją padegti bandžiusio J.Solionovo. Jis vakar nuteistas kalėti dešimt metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Antrąkart už grasinimus nužudyti mylimąją už grotų atsidūręs buvęs kultūristas Jurijus Solionovas laisvės nematys ilgai.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Antrąkart už grasinimus nužudyti mylimąją už grotų atsidūręs buvęs kultūristas Jurijus Solionovas laisvės nematys ilgai.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 31, 2019, 7:54 PM

Iš Vilniaus apygardos teismo salės konvojaus pareigūnų vedamas 54 metų kultūristas J.Solionovas ant koridoriaus grindų pažėrė šūsnį dokumentų.

Pribraukyti ir ne kartą perrašyti pareiškimai ir prašymai J.Solionovui daugiau nebereikalingi.

Vakar teismas jam paskelbė nuosprendį – už pasikėsinimą itin žiauriai nužudyti buvusią savo sugyventinę, Lietuvos ir Europos kūno rengybos čempionę 40-metę Iloną Kokoš jam skirta dešimt metų nelaisvės.

Siekė žiaurios mirties

„Aš tavęs net negirdėjau“, – paklaustas, ar suprato nuosprendį, teisėjui atrėžė J.Solionovas.

Kandžių jo replikų per praėjusį teismo posėdį sulaukė ir dešimties metų laisvės atėmimo bausmę pasiūlęs prokuroras.

Prokuroras jį siūlė nuteisti už pasikėsinimą visuotinai pavojingu būdu nužudyti du žmones.

Teismas pašalino kaltinimą dėl pasikėsinimo nužudyti du žmones, tačiau pripažino, kad moterį buvo bandoma nužudyti ypač žiauriu būdu, ir siūlomos bausmės dydžio nepakeitė.

J.Solionovas už grotų jau yra praleidęs pusantrų metų, jie bus įskaičiuoti į bausmės laiką.

Turėjo du žiebtuvėlius

J.Solionovas buvo suimtas praėjusių metų sausio 13-osios vidurdienį, kai Vilniuje, Žirmūnų rajone, po daugiabučio namo langais apipylė ir bandė padegti į taksi automobilį lipančią I.Kokoš.

Pagalbos ėmusią šauktis moterį išgelbėjo pavėžėjimo paslaugas teikiantis vairuotojas.

Anksčiau boksu užsiėmęs vyras ištraukė J.Solionovą iš automobilio ir išmušė jam iš rankų žiebtuvėlį.

Užpuolikas leidosi bėgti ir išlaistė dalį pusės litro talpos kibirėlyje buvusio benzino. Degalais jis apsilaistė ir pats, o atvykus policijos pareigūnams pabandė įžiebti antrą žiebtuvėlį.

Kol byla buvo nagrinėjama teisme, J.Solionovas atsisakė visų jam paskirtų advokatų paslaugų ir visą laiką neigė bandęs nužudyti buvusią sugyventinę.

Apsauga – tik po išpuolio

Tačiau apie savo planus kultūristas prasitarė į įvykio vietą atvykusiems policininkams: „Norėjau padegti tą moterį, nes ji man sugadino visą gyvenimą.“

Tą patį jis nurodė ir pareiškime prokuratūrai, kuriuo skundė tyrimą atlikusio prokuroro veiksmus.

Už grasinimus gyvenimo draugei J.Solionovas už grotų buvo atsidūręs ir anksčiau, o prieš šį išpuolį I.Kokoš sulaukė daugybės šiurpą keliančių jo žinučių.

Įbauginta moteris kreipėsi pagalbos į įvairias tarnybas, tačiau ją saugoti imta tik tuomet, kai J.Solionovas buvo sulaikytas.

Šiuo metu trenere dirbančią moterį į teismo posėdžius lydėdavo kaukėti pareigūnai.

Užaugino keturis vaikus

Išklausyti nuosprendžio I.Kokoš neatvyko, o praėjusiame posėdyje teismo prašė buvusiam gyvenimo draugui skirti kuo griežtesnę bausmę: „Jeigu jis būtų padaręs tai, ką planavo, mano vaikai augtų be manęs. Kas jis toks, kad galėtų atimti kito žmogaus gyvybę?“

15 metų kartu gyvenę J.Solionovas ir I.Kokoš augino keturis vaikus – bendrą sūnų, jos dukterį ir du jo vaikus iš ankstesnės santuokos.

Sportininkai susipažino Ispanijoje vykusiose varžybose. Tąkart iškovoję aukščiausius titulus namo jie grįžo kaip pora. Tada I.Kokoš sporte žengė tik pirmuosius žingsnius, o J.Solionovas jau buvo patyręs atletas.

Vartojo dopingą ir alkoholį

Teisme J.Solionovas atskleidė buvęs ne tik vienas geriausių savo srities sportininkų, bet ir vienas įtakingiausių anabolinių steroidų pardavėjų: „Tokie kaip aš Vilniuje buvome tiktai trys, todėl turėdavau klientų įvairiose šalyse.

Mūsų šeima gyveno iš dopingo, mums nereikėjo eiti į darbą. Dopingas buvo mano profesija.“

I.Kokoš teisme yra pasakojusi apie kitą vyro priklausomybę. Net tuomet, kai scenoje demonstravo tobulą kūną, J.Solionovas piktnaudžiavo alkoholiu.

Nuo šios priklausomybės jis ne kartą gydėsi ligoninėje. Iš ligoninės vyras išėjo ir nusikaltimo išvakarėse.

„Išėjęs aš neturėjau nei pinigų, nei kur gyventi.

Man buvo išrašyta vaistų, dar prastai jaučiausi, bet turėjau nakvoti gatvėje“, – pasakojo buvęs sportininkas.

Jis teigė naktį praleidęs prie laužo, kurį užsikūrė kieme alų gėrę vyrai.

Sulaukęs ryto J.Solionovas teigė netoli laužavietės radęs majonezo kibirėlį, kuris buvo beveik pilnas benzino.

Norėjo atimti telefoną?

J.Solionovas teisme pasakojo benziną pasiėmęs, kad prireikus galėtų užsidegti laužą ir sušilti, o padegti sugyventinės neplanavęs. Jis teigė net nežinojęs, kada ir kur ji planuoja eiti.

Kai laikydama rankose mobilųjį telefoną I.Kokoš netikėtai pravėrė laiptinės duris ir bandė sėsti į automobilį, J.Solionovas šliūkštelėjo benzino.

Teisme jis tvirtino tik norėjęs atimti esą jam priklausantį telefoną: „Jėga jos sulaikyti negalėjau, nes to neleidžia įstatymai, todėl pripyliau jai į batus benzino. Negražiai išėjo, bet kitos išeities nebuvo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.