Jurbarke žiauriai sužalotai 17-metei grasinta tylėti: prokuratūra ėmėsi veiksmų

Sureagavusi į visuomenės spaudimą ir gavusi papildomų duomenų, kad Jurbarke žiauriai sužalotai nepilnametei grasinta ir liepta tylėti, prokuratūra pranešė ketinanti griežtinti kardomąją priemonę pagrindiniam įtariamajam – vietos politikės nepilnamečiam sūnui.

Žiauriai Jurbarke sužalotai nepilnametei grasinta tylėti, prokuratūra ėmėsi veiksmų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Žiauriai Jurbarke sužalotai nepilnametei grasinta tylėti, prokuratūra ėmėsi veiksmų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Žiauriai Jurbarke sužalotai nepilnametei grasinta tylėti, prokuratūra ėmėsi veiksmų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Žiauriai Jurbarke sužalotai nepilnametei grasinta tylėti, prokuratūra ėmėsi veiksmų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 31, 2019, 11:38 AM, atnaujinta May 31, 2019, 1:52 PM

„Klaipėdos apygardos prokuratūra šiandien (penktadienį – red. past.) kreipėsi į teismą dėl griežtesnės kardomosios priemonės skyrimo įtariamajam nepilnametės sužalojimu ir galimu pasikėsinimu išžaginti. Iki įtariamojo laikino sulaikymo pabaigos surinkti tyrimo duomenys nebuvo pakankami kreiptis į teisėją dėl suėmimo paskyrimo.

Atliekant tyrimo proceso veiksmus buvo gauta pagrįstų duomenų, kad nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti. Įvertinus surinktus duomenis šiandien (penktadienį – red. past.) kreiptasi į ikiteisminio tyrimo teisėją dėl papildomų kardomųjų priemonių: namų arešto ir intensyvios priežiūros skyrimo įtariamajam, siekiant atimti bet kokias galimybes jam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų“, – pranešė prokuratūra.

Prokuratūra primena, kad gegužės 26 d. Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nepilnametės sužalojimo ir galimo pasikėsinimo išžaginti. Įtarimai dėl pasikėsinimo išžaginti buvo pareikšti vienam asmeniui. Jis buvo paleistas iš laikinojo sulaikymo paskyrus kelias kardomąsias priemones. Šiuo metu tyrime renkami visi reikalingi duomenys, kad nusikaltimas būtų ištirtas kuo objektyviau ir greičiau.

Asmenų, kurie turi duomenų apie bet kokį mėginimą daryti įtaką nukentėjusiosios ar liudytojų valiai dėl parodymų procese, prokuratūra labai prašo informuoti Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariatą – el. p. tauragesvpk.bud@policija.lt, Klaipėdos apygardos prokuratūrą – el. p. klaipeda@prokuraturos.lt arba skambinti pagalbos telefonu 112.

Įtariamasis – vietos politikės sūnus

Lrytas.lt pranešus apie žiauriai pasibaigusį moksleivių vakarėlį kaimo turizmo sodyboje Tauragės rajone, kilo didelis visuomenės pasipiktinimas.

Per vakarėlį mergina buvo siaubingai sumušta, o pasikėsinimu išžaginti įtariamas neblaivus (1,12 prom.) nepilnametis buvo sulaikytas, tačiau prokuratūra jį nusprendė paleisti į laisvę. Paaiškėjo, kad jis – politikės sūnus.

Mergina sužalota ypač sunkiai. Jai pažeista trachėja, traumuotas kaklas, sulaužytas žandikaulis, išmušti dantys. Lrytas.lt žiniomis, medikai iškart net negalėjo atlikti operacijos, nes turėjo sulaukti, kol atslūgs patinimai.

Nusikaltimu įtariamas vaikinas jau išsitrynė paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“, pašalino visas nuotraukas ir iš instagramo, tačiau tiek jo asmens duomenys, tiek atvaizdas jau plačiai išplito.

Internautai jau žino jo vardą, pavardę, dalijasi informacija apie tai, kas yra jo tėvai, kur jie dirba, taip pat atskleidė vietą, kur mokosi įtariamasis.

Savo nuotraukas feisbuke išsitrynė ir politikė, kuri yra ir Darbo partijos tarybos narė. Įdomu tai, kad Darbo partija jau išėmė politikės nuotrauką iš sąrašo.

Aukos artimuosius įskaudino prokurorų sprendimas

Merginą ir jos artimuosius iš karto po nusikaltimo įskaudino Klaipėdos apygardos prokuratūros sprendimas paleisti iš areštinės sunkiais nusikaltimais įtariamą jaunuolį vos po dviejų parų.

Buvo baiminamasi, kad būdamas laisvėje jis tiesiogiai arba per kitus žmones bandys paveikti nukentėjusiąją ir liudininkus, grasinti.

„Toks teisėsaugos sprendimas kelia nerimą mūsų šeimai ir dėl saugumo, ir dėl tyrimo sėkmės. Manau, jis neturėjo būti paleistas“, – portalui lrytas.lt yra sakęs nukentėjusios merginos tėvas.

Penktadienį prokuratūra patvirtino, kad merginos artimųjų įtarimai nebuvo be pagrindo, – merginai grasinta tylėti.

Įtariamasis savo kaltės nepripažįsta, nors jį ir remia prie sienos svarūs įkalčiai, liudininkų parodymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.