Šiauliuose 3 mėnesių mažylei girta motina ar jos sugėrovai sulaužė kaulus

Birželio 1-ąją, švenčiant Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Šiaulių medikai skubėjo suteikti pagalbos sunkiai sužalotam kūdikiui, kuris, manoma, nukentėjo nuo savo girtos motinos ar jos sugėrovų.

Kūdikis ligoninėje
Kūdikis ligoninėje
 Kūdikis dėl lūžusio šlaunikaulio gydymui paguldytas į vaikų intensyvios terapijos skyriaus palatą.<br> G.Šiupario asociatyvi nuotrauka
 Kūdikis dėl lūžusio šlaunikaulio gydymui paguldytas į vaikų intensyvios terapijos skyriaus palatą.<br> G.Šiupario asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 2, 2019, 8:38 AM, atnaujinta Jun 4, 2019, 7:12 AM

Trijų mėnesių mergaitė į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko kliniką iš Radviliškio buvo atvežta 10 val. 30 min.

Mergaitę atvežė jos močiutė. Medikai nustatė, kad kūdikiui lūžęs šlaunikaulis. Mergaitė buvo paguldyta į Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus palatą.

Sužalotą kūdikį medikams perdavusi 58 metų radviliškietė sakė jį paėmusi iš savo 38 metų dukters namų.

Kūdikio motinai dėl vaikų nepriežiūros apribota motinos valdžia kelių jos atžalų atžvilgiu. Aplankyti anūkės atėjusi močiutė rado savo dukrą girtaujančią su kompanija, o anūkę – verkiančią.

Močiutė anūkę parsinešė pas save, tačiau mažylė nenurimo ir močiutės namuose.

Tada moteris nusprendė kreiptis į medikus, o jie nustatė, kad kūdikiui lūžęs šlaunikaulis.

Pranešimą apie sužalotą kūdikį gavę pareigūnai nuvyko pas kūdikio motiną ir rado ją girtą. Sužaloto kūdikio motinai alkoholio matuokliu buvo nustatytas 1,37 promilės girtumas.

Apklausti motinos ir išsiaiškinti kūdikio sužalojimo aplinkybių pareigūnams iškart nepavyko – teko laukti, kol ji išsiblaivys.

Dėl sveikatos sutrikdymo, padaryto neatsargiai elgiantis, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kol kas neaišku, ar kūdikį sužalojo pati motina, ar kuris nors iš keturių jos sugėrovų.

Tyrėjai aiškinasi įvykio aplinkybes. Įtarimai dėl kūdikio sveikatos sutrikdymo kol kas dar niekam nepareikšti.

Pareigūnų akiratyje dėl jos kūdikio atsidūrusiai radviliškietei jau yra neterminuotai apribota jos, kaip motinos, valdžia kelių vaikų atžvilgiu.

Pasak Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistų, anksčiau šiai šeimai buvo teikiamos socialinių įgūdžių palaikymo ir tėvystės ugdymo paslaugos.

Kas yra traumą patyrusio kūdikio tėvas, šios tarnybos specialistai duomenų neturi. Ar traumą patyręs vaikas vėliau bus grąžintas motinai, specialistai spręs įvertinę grėsmės lygį.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovų teigimu, nukentėjusio vaiko motinos šeimai bus suteiktos mobiliosios komandos paslaugos.

Taip pat nustačius grėsmės lygį bus kreiptasi į Radviliškio rajono savivaldybę, kad ji organizuotų pagalbą šeimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.