Moteriai iš Palangos sukčius įbruko šią kupiūrą ir išsikeitė į 200 eurų

Palangoje kambarį nuomojančiu poilsiautoju apsimetęs sukčius senyvai moteriškei įbruko menkavertę iš apyvartos jau seniai išimtą Portugalijos kupiūrą ir gavo 200 eurų grąžos.

Šį 500 Portugalijos eskudų banknotą aferistas įbruko kaip 500 eurų kupiūrą.
Šį 500 Portugalijos eskudų banknotą aferistas įbruko kaip 500 eurų kupiūrą.
Šį 500 Portugalijos eskudų banknotą aferistas įbruko kaip 500 eurų kupiūrą.
Šį 500 Portugalijos eskudų banknotą aferistas įbruko kaip 500 eurų kupiūrą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 2, 2019, 11:23 AM

Nuo 2002 metų iš apyvartos išimtus Portugalijos eskudus į eurus dar galima išsikeisti iki 2022 metų, tačiau Šventojoje sukčius tai padarė gerokai didesniu kursu nei banke.

Po 20 eurų žmogui kambarius nuomojanti 83 metų šventojiškė praėjusį sekmadienį po pietų sulaukė malonaus vyro, kuris pageidavo apsistoti penkioms paroms.

Poilsiautojas žadėjo būti su drauge, tad už 5 dienas turėjo sumokėti 200 eurų.

Pasakęs, jog kambaryje apsigyvens 18 valandą, vyras pageidavo iš karto atsiskaityti su šeimininke ir padavė banknotą teigdamas, kad tai 500 eurų.

Banknotas iš tiesų buvo rausvos spalvos, ant jo buvo skaičius 500, tad didžiausio nominalo eurų kupiūros rankoje dar nelaikiusiai pensininkei abejonių nekilo.

Ji vyrui padavė 200 eurų grąžos, nes daugiau neturėjo. Dar 100 eurų ji poilsiautojui žadėjo atiduoti 18 valandą, kai jis ateisiąs su drauge.

Dosniam poilsiautojui išėjus šventojiškė atidžiau pažvelgė į jo paliktą banknotą ir jame pasigedo blizgančios apsauginės juostelės. Suabejojusi, ar ši kupiūra nėra suklastota, pensininkė nuskubėjo į parduotuvę.

Vos tik pamačiusios banknotą pardavėjos pasakė, jog tai – ne eurai, o kažkokie nežinomi pinigai.

Šventojiškė puolė skambinti vyriškio paliktu telefono numeriu, tačiau niekas neatsiliepė. Kaip ir buvo galima tikėtis, niekas 18 valandą pas ją neatėjo.

Dar labiau pensininkė nusiminė policijoje sužinojusi, kad jai duotų 500 Portugalijos eskudų nominali vertė nesiekia nė pustrečio euro.

Moterį guodė tik tai, kad namuose neturėjo daugiau pinigų, kuriuos sukčiui būtų atidavusi kaip grąžą.

Anot apgautos moters, nusikaltėlis buvo apie 50 metų, stambaus kūno sudėjimo, vilkėjo rudą švarką ir kelnes. Bet nusikaltėlio ieškantiems pareigūnams toks apibūdinimas vargu ar padės.

Vienintelė viltis, kad sukčius pateko į Šventojoje esančių vaizdo kamerų akiratį. Tuomet pavyktų gauti jo nuotrauką.

Tyrėjai mano, kad moterį apgavo koks nors nebenaudojamų užsienio šalių pinigų kolekcininkas, nes retas žmogus iki šiol būtų saugojęs menkavertį 17 metų nebegaliojančios valiutos banknotą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti