Kauno r. įtemptos gaudynės: pareigūnai šaudė į automobilį, bėgliai nusitaikė į policininkus

Kauno rajone savaitgalį vyko neįprastos gaudynės. Policijos pareigūnams teko vytis automobilį, vairuojamą neblaivaus asmens. Tačiau vairuotojas ne tik nestojo. Kuomet pareigūnas, norėdamas sustabdyti automobilį, šovė į priekinę padangą, girtas vyras apsisuko ir važiavo tiesiai į policijos mašiną. Vis dėlto policijos pareigūnams pavyko sustabdyti bėglį. Vairuotojas ir keleivis buvo sulaikyti.

Kauno r. įtemptos gaudynės: pareigūnai šaudė į automobilį, bėgliai nusitaikė į policininkus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kauno r. įtemptos gaudynės: pareigūnai šaudė į automobilį, bėgliai nusitaikė į policininkus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-08 09:16, atnaujinta 2019-07-08 14:33

Policijos departamento duomenimis, šeštadienio vakarą, apie 22 val. 14 min., buvo gautas pranešimas, apie Kauno rajone neatsargiai manevruojantį automobilį.

Domeikavos kaime, į automobilį „Mercedes Benz“ įsėdo du akivaizdžiai neblaivūs asmenys ir nuvažiavo link Vandžiogalos plento. 

Automobilis, stabdomas policijos pareigūnų, nestojo.

Persekiojimo metu, automobilio vairuotojas, siekdamas apvažiuoti išskleistą priverstinio stabdymo priemonę „Ežys“, nukreipė automobilį į Kauno apskrities VPK pareigūną, kuris, siekdamas sulaikyti automobilį vairuojantį asmenį, iššovė iš tarnybinio ginklo į automobilio priekinę padangą.

Automobilis, sudarydamas avarines situacijas bei pavojingai manevruodamas, važiavo Kauno link, kur buvo privestinai sustabdytas.

Sulaikomi automobilio vairuotojas ir keleivis aktyviais veiksmais priešinosi bei sužalojo Kauno apskrities VPK pareigūną (gim. 1988 m.) (sužalota ranka į išdaužtą lango stiklą), pareigūną (gim. 1990 m.) (sumušta koja) ir pareigūną (gim. 1990 m.) (sumušta koja), kurie, suteikus medikų pagalbą, gydomi ambulatoriškai.

Neblaivus (blaivumą tikrintis atsisakė) automobilio vairuotojas (gim. 1984 m.) ir kartu važiavęs neblaivus (3,01 prom. alkoholio) keleivis (gim. 1985 m.) uždaryti į areštinę.

Kauno apskrities VPK praneša, kad dėl šio įvykio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Automobilio vairuotojui taip gresia baudžiamoji atsakomybė už vairavimą neblaiviam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.