Kauno pareigūnas įtariamas kyšininkavimu: padėdavo „susitvarkyti“ techninių apžiūrų metu

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimų skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamų veikų, dėl kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo tarnyba.

Kauno pareigūnas įtariamas kyšininkavimu: gresia nušalinimas nuo tarnybos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kauno pareigūnas įtariamas kyšininkavimu: gresia nušalinimas nuo tarnybos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2019, 11:17 AM, atnaujinta Jul 26, 2019, 1:45 PM

Ikiteisminio tyrimo metu 2019 m. liepos 25 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato vyriausiajam patruliui, kurio tarnybos stažas 6 metai, pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir UAB „Kauno techninės apžiūros centro“ Jonavos filialo darbuotojo, prilyginamo valstybės tarnautojui, papirkimo.

UAB „Kauno techninės apžiūros centro“ Jonavos filialo darbuotojui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kyšininkavimo. Pareigūnas ir UAB „Kauno techninės apžiūros centro“ Jonavos filialo, darbuotojas sulaikyti iš karto po nusikalstamos veikos padarymo.

Šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl pareigūno nušalinimo nuo tarnybos, abiems paskirtos kardomosios priemonės-rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tyrimo metu surinktais duomenimis Jonavos rajono policijos komisariato vyriausiasis patrulis, pasinaudodamas pažintimi su UAB „Kauno techninės apžiūros centro“ Jonavos filialo darbuotoju, galimai tarpininkaudavo tarp interesą atlikti automobilių technines apžiūras turinčių asmenų, gaudamas iš jų už tai neteisėtą atlygį, kurio dalimi pasidalindavo su techninės priežiūros darbuotoju, tokiu būdu jį papirkdavo, kyšio sumos iki 50 eurų, kad šis nevertintų, neužfiksuotų automobilio techninių trūkumų ir leistų transporto priemonei dalyvauti eisme.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Kauno apskrities VPK vadovybė akcentuoja, kad neteisėti pareigūnų veiksmai netoleruojami ir vertinami principingai, atsižvelgiant į nustatyto pažeidimo pobūdį.

Pareigūnai ragina gyventojus visuomet apie pastebėtus bet kokius teisės pažeidimus visuomet informuoti skubios pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.