Kaimo gyventojų gyvenimas – tarsi košmare: bijo baisiausio

Ėriškių (Panevėžio r.) gyventojai gyvena baimėje. Per vieną naktį čia vienas paskui kitą plykstelėjo trys gaisrai. Tokių išpuolių sulaukta ir prieš kelis mėnesius.

Dėl gaisro Ėriškių žemės ūkio bendrovė patyrė apie 13 tūkst. eurų nuostolį.<br>D.Krasausko nuotr.
Dėl gaisro Ėriškių žemės ūkio bendrovė patyrė apie 13 tūkst. eurų nuostolį.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2019, 7:33 AM

Pro Ėriškius apie 21 valandą važiuodami žmonės pastebėjo miestelio pakraštyje didelį gaisrą. Į padangę kilo dūmų kamuoliai.

Ugnis įsimetė į netoli Ėriškių žemės ūkio bendrovės granulių cecho sukrautą šiaudų stirtą. Iš pradžių gaisras palietė vieną stirtą, tačiau netrukus liepsnos persimetė į gretimą. Stirtose buvo apie 250 tonų šiaudų.

Ugniagesiams gesinant degančias šiaudų stirtas dar vienas gaisras kilo kitapus kelio, maždaug 1 kilometras nuo bendrovės esančioje sodyboje.

Apie užsidegusi ūkinį pastatą sodybos šeimininkui Algimantui Bučinskui pranešė pažįstamos moterys.

„Jos matė degančius bendrovės šiaudus, o paskui žiūri, kad ir mano sodyboje matyti ugnies pašvaistė“, – sakė šeimininkas.

Išpuolęs į lauką vyras išvydo ūkinį pastatą apėmusią ugnį. Prie šiltnamio esančioje vonioje jis laikė vandenį, tad liepsnas užgesino pats su žmona ir ugniagesių nekvietė.

Po šio gaisro nepraėjus ne pusvalandžiui ugnis šėlo už kelių šimtų metrų esančiame dar viename ūkiniame pastate.

Gaisras suniokojo mūrinio tvarto stogą, liepsnose pražuvo viduje buvę daiktai. Po trijų gaisrų serijos ėriškiečiai prakalbo apie siautėjantį piromaną.

Beveik prieš 3,5 mėnesio ugniagesiai į Ėriškius buvo kviesti kelis kartus. Žmonėms priklausančiuose pastatuose gaisrai plykstelėjo netoli vienas kito. Vidury nakties degė ūkinis pastatas, paskui apleistoje fermoje liepsnojo šiaudų likučiai.

Prieš 3 mėnesius beveik toje pačioje bendrovės vietoje jau buvo kilęs gaisras. Tąkart liepsnos irgi sunaikino milžinišką šiaudų rietuvę, bet nuostoliai buvo nedideli. Sudegę pernykščiai šiaudai buvo niekam tikę. Iš jų granulių nepagaminsi – nebent būtų tikę runkelių krūvoms uždengti.

Prieš 2 mėnesius vidury nakties buvo padegtas 60-mečio Jono Urbo gyvenamasis namas, šeimininkas vos spėjo išsigelbėti.

Įtariami padegimai, tačiau įtariamųjų iki šiol nėra nustatyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu