FNTT atskleidė kauniečių grupę, prekiavusią kontrabandiniais pesticidais

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl keturių kauniečių, kurie vertėsi draudžiamų pesticidų kontrabanda. Trims iš jų pareikšti kaltinimai neteisėtos juridinio asmens veiklos, svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimo, ir apgaulingo apskaitos tvarkymo. Vienas asmuo jau nubaustas baudžiamuoju įsakymu.

FNTT atskleidė kauniečių grupę, prekiavusią kontrabandiniais pesticidais.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
FNTT atskleidė kauniečių grupę, prekiavusią kontrabandiniais pesticidais.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2019, 9:03 AM, atnaujinta Aug 27, 2019, 9:08 AM

Kaip rašoma FNTT pranešime, minėti kauniečiai organizavo falsifikuotų augalų apsaugos priemonių („Basis“, „Granstaras“, „Glinas“, Cerone“, „Opus“, „Aktara“, „Akcetamiprid“ ir kt. falsifikatų) pirkimą iš Kinijos bei jų pristatymą į Lietuvą. Tuo tikslu Jungtinėje Karalystėje įregistravo įmonę, įmonės direktoriumi paskyrė nieko apie daromą nusikalstamą veiką nežinantį asmenį ir jais naudodamiesi organizavo falsifikuotų pesticidų pirkimą iš Kinijos bei jų pristatymą Lietuvoje.

Lietuvoje taip pat buvo įkūrę kelias bendroves, per kurias, siekdami įteisinti nelegalių produktų naudojimą Lietuvoje, vykdė nusikalstamą veiklą. Dalį šių įmonių dokumentų, siekdami išvengti atsakomybės, perdavė asocialiems asmenims.

FNTT tyrėjai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, atliko 15 kratų įtariamųjų namuose, transporto priemonėse, įmonėse ir kitose vietose. Taip pat aptikta nelegaliai atvežtų augalų apsaugos priemonių sandėliavimo vieta, kurioje rasta beveik 1 tona birių ir beveik 2 tūkst. litrų purškiamų draudžiamų augalų apsaugos priemonių – pesticidų, jų fasavimui specialiai pritaikytos taros, etikečių.

Tyrimo metu nustatyta, kad minėti asmenys, neturėdami prekių ženklo savininkų – JAV, Vokietijos ir Šveicarijos įmonių ar jų įgaliotų atstovų Lietuvoje leidimo, panaudodami specialiai įgytą tarą, išpilstė augalų apsaugos priemones į pakuotes, neatitinkančias teisėtų gamintojų originalioms prekėms keliamų reikalavimų.

Pateikus mėginius tyrimams nustatyta, kad visi jie nėra originalūs, neturi su jais bendros kilmės, pakuotės ir ženklinimai neatitinka teisėtų gamintojų gaminamų originalių prekių specifikacijos.

Rastų augalų apsaugos priemonių vertė pagal teisėtų gamintojų gaminamų originalių prekių vertę – beveik 660 tūkst. eurų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.