Teismą prieš Robertą Reklaitį laimėjusi Daiva Breivė: „Nepasiduokite šio sukčiaus melui"

Ostapo Benderio pravardę pelnęs kaunietis Robertas Reklaitis, ne kartą teistas už sukčiavimą, piktnaudžiavimą, dokumentų klastojimą, aplaidžią buhalteriją, turto iššvaistymą, nedingsta iš teisėjų akiračio.

Verslininkė D.Breivė (kairėje) ir advokatė R.Lazauskienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Verslininkė D.Breivė (kairėje) ir advokatė R.Lazauskienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Verslininkė D.Breivė (kairėje) ir advokatė R.Lazauskienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Verslininkė D.Breivė (kairėje) ir advokatė R.Lazauskienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Verslininkė D.Breivė (kairėje) ir advokatė R.Lazauskienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Verslininkė D.Breivė (kairėje) ir advokatė R.Lazauskienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Verslininkė D.Breivė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Verslininkė D.Breivė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 14, 2019, 11:22 AM, atnaujinta Sep 15, 2019, 4:00 PM

Prieš kelis metus bankrutavusiai reklamos agentūrai „Rodiklis“ vadovavęs, o  pastaruoju metu austrių ragavimo vakarėlius rengiantis ir mažosios bendrijos „Reklamos greitoji pagalba“ vadovu tapęs vyras  šįkart Temidės nemalonę užsitraukė dėl to, kad iš kelionių centro „Megaturas“ paėmė beveik 4 tūkst. eurų avansą už reklamos paslaugas.

Tačiau jokių darbų atlikta nebuvo, o „Megaturo“ vadovei Daivai Breivei pareikalavus grąžinti pinigus, R.Reklaitis tai daryti atsisakė.

Verslininkė kreipėsi į teismą, pateikdama ieškinį dėl sumokėto avanso grąžinimo ir laikinųjų apsaugos priemonių taikymo, kad būtų garantuotas teismo sprendimo įvykdymas. Mat R.Reklaičio bendrija turi įsiskolinimų valstybiniam socialiniam draudimui, o jo turtas perleistas tretiems asmenims.

Penktadienį Kauno apylinkės teismo teisėja Rita Liukaitytė priėmė sprendimą tenkinti ieškinį, kuriame nurodoma priteisti „Megaturui“ iš mažosios bendrijos „Reklamos greitoji pagalba“ 3 tūkst. 872 eurų negrąžintą avansą, 6 proc. dydžio metines palūkanas nuo bylos iškėlimo teisme iki teismo sprendimo įvykdymo ir 955 eurus bylinėjimosi išlaidų.

Teismo salėje R.Reklaitis nepasirodė. D.Breivė atvyko su advokate Raimonda Lazauskiene.

Kelionių centro vadovė džiaugėsi, kad jos ieškinys buvo patenkintas. Ji pasakojo, kad šių metų vasario pradžioje susitiko su R.Reklaičiu dėl vaizdinės reklamos paslaugų.

„Jis maloniai bendravo, atrodė draugiškas, aptarėme reklamos kūrimo galimybes. Susitarėme, kad mažoji bendrija „Reklamos greitoji pagalba“ kelionių centrui „Megaturas“ pagamins keturias šviesdėžes.

Vasario 13 dieną sulaukiau išankstinės sąskaitos faktūros, kurioje buvo nurodyta už reklamos paslaugas apmokėti beveik 4 tūkst. eurų avansą. Iš karto pavedimu įmonės buhalterija pervedė šią sumą į nurodytą sąskaitą“, – pasakojo D.Breivė.

Po kelių dienų „Megaturo“ vadovė bandė susisiekti su R.Reklaičiu norėdama pasiteirauti, ar parengtas šviesdėžių projektas, parinkta jų spalvinė gama. Tačiau daugiau nei savaitę jis neatsiliepė į telefono skambučius,  vėliau dar kurį laiką siuntė sms žinutes, kad yra užsiėmęs.

Po mėnesio D,Breivė išgirdo atsakymą, kad jis neketina vykdyti sutartimi prisiimtų įsipareigojimų. R.Reklaitis taip pat neigė faktą, kad buvo tartasi dėl reklamos paslaugų.

Kelionių centras išsiuntė reikalavimą grąžinti jai pervestus pinigus, tačiau R.Reklaitis ir toliau ignoravo reikalavimą grąžinti gautas lėšas. Todėl D.Breivė kreipėsi į teismą su prašymu įpareigoti grąžinti sumokėtą avansą.

Verslininkės teigimu, kai žmogus pats suklysta priėmęs neteisingą sprendimą ir dėl to praranda pinigus, gali kaltinti save, tačiau kai, jis apmulkinamas, siekiant pasisavinti pinigus, tenka ieškoti teisybės teisme.

„Man svarbiausia moralinė pergalė. Su tokiu tiesmuku aferizmu susidūriau pirmą kartą gyvenime. Žinau, kad esu ne vienintelė apmulkinta šio žmogaus. Tikriausiai daug žmonių stovi eilėje, kad atgautų R.Reklaičio vienokiu ar kitokiu būdu pasisavintus pinigus“, – kalbėjo D.Breivė.

„Megaturo“ vadovė teigė neturėjusi tikslo, kad R.Reklaitis būtų nuteistas ar atsidurtų už grotų, todėl į teismą nesikreipė dėl sukčiavimo atvejo.

„Atsižvelgiant į tai, kad baudžiamoji atsakomybė yra kraštutinė priemonė ginant visuomenę nuo įvairių teisinės tvarkos pažeidimų, klientės pageidavimu,  pirmiausia buvo siekiama pažeistas teises apginti civilinės teisės priemonėmis", - kalbėjo advokaitė R.Lazauskienė.

D.Breivė tikino, jog ji labiausiai nori, kad kiti žmonės nepasiduotų šio sukčiaus melui,  nebūtų jo apmulkinti ir nevyktų abejotini verslo sandoriai.

R.Reklaitis teisėsaugos akiratyje atsidūrė daugiau nei prieš dešimtmetį. Tuometinis  reklamos paslaugų įmonės „Rodiklis“ vadovas bei akcininkas kaltintas tuo, kad 2006–2008 metais per įkurtą Lietuvos petankės federaciją plovė savo įmonių pinigus.

Už sukčiavimą stambiu mąstu ir Lietuvos petankės federacijai priklausiusių milijoninių lėšų iššvaistymą jam skirta 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Jos vykdymą nuspręsta atidėti 3 metams.

R.Reklaičio pavardė jau ne vienus metus minima daugybėje bylų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.