Vilniaus baseine nebuvo patikrintas chloro lygis: koncentracija galėjo būti laiku nepastebėta

Nelaimės Vilniaus moksleivių sveikatos centro baseine dieną nebuvo tikrinamas chloro lygis, todėl per didelė jo koncentracija galėjo būti nepastebėta laiku, sako visuomenės sveikatos specialistai.

Vilniaus baseine nebuvo patikrintas chloro lygis: koncentracija galėjo būti laiku nepastebėta.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Vilniaus baseine nebuvo patikrintas chloro lygis: koncentracija galėjo būti laiku nepastebėta.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2019, 5:47 PM

Kaip BNS teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė, po savaitgalio nelaimės, kai chloru apsinuodijo du mažamečiai bei vienas juos gelbėjęs suaugęs, pirmadienį specialistai atliko neplanuotą patikrinimą. Nustatyti įvairūs pažeidimai, tarp jų ir tai, jog savaitgaliais nėra žmogaus, tikrinančio chloro lygį.

„Savaitgaliais baseinas yra išnuomojamas kitiems juridiniams asmenims. Visa bėda, kad nepavyko surasti jokių įrašų. Tai reiškia, kad chloro likutis savaitgaliais nėra kontroliuojamas, jei nebus pateikta kitų dokumentų. Nesu technikos specialistė, bet chloro padidėjimas neatsiranda per minutę, jį buvo galima užčiuopti, pamatyti, jei būtų registruojama“, – antradienį tvirtino R.Lingienė.

„Negalėčiau paneigti, kad tai negalėjo nulemti (nelaimės – BNS)“, – pridūrė ji.

Specialistė pabrėžė, kad jei įmonė neišspręs šių problemų, jai nebus leista vykdyti užsiėmimų savaitgaliais.

Pasak R.Lingienės, nors pirmadienį chloro lygis baseine atitiko normas, higienos reikalavimuose nustatyta, kad baseinuose chloro koncentracija automatine sistema turi būti tikrinama penkis kartus per dieną, taip pat vieną kartą – rankiniu būdu. Minėtame baseine, anot jos, tai buvo daroma gerokai rečiau net ir darbo dienomis.

Taip pat nustatyta, kad chloro koncentracija tinkamai nėra registruojama žurnaluose.

Visuomenės sveikatos centro atstovė sako, kad baseino techniką prižiūrinti įmonė prieš daugiau nei savaitę tikrino chloro dozavimo ir kitą techniką ir jokių sutrikimų nenustatė. Specialistai tai taip pat aiškinsis.

2012 ir 2013 metais gimę vaikai bei 1963 metų gimimo vyras chloru baseine apsinuodijo praėjusį sekmadienį.

Baseino direktorius Vytautas Janušaitis BNS tvirtino, kad jie galėjo apsinuodyti sustojus siurbliui ir į baseiną įrangai išmetus vamzdžiuose susikaupusį chlorą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.