Utenoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo smurto prieš 8 mėnesių kūdikį

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, bandydami išsiaiškinti iš Utenos vaiko teisių apsaugos skyriaus gautą pranešimą apie galimai sužalotą kūdikį, ant kurio kūno buvo pastebėtos mėlynės. Įtariama, kad prieš nė metų neturintį vaikelį buvo smurtaujama.

Utenoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo smurto prieš kūdikį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Utenoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo smurto prieš kūdikį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2019, 11:42 AM, atnaujinta Oct 16, 2019, 12:06 PM

Utenos apskrities VPK duomenimis, antradienį, Utenos apskrities VPK gautas Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus pranešimas apie tai, kad tą pačią dieną, 11 val. 25 min., gydytoja apžiūrėdama mažametį (gim. 2019 m.) gyvenantį Molėtų rajono Luokesos seniūnijos, Sodėnų kaime Slėnio gatvėje, ant vaiko kūno pastebėjo kraujosrūvas, nuo galimai naudoto fizinio smurto.

Iki šiol šeima nebuvo žinoma

Portalo lrytas.lt žurnalistai susisiekė su Valstybės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos komunikacijos atstovu Arūnu Malinovskiu, kuris patikino, kad šiuo metu kūdikis yra saugioje aplinkoje. Taip pat A.Malinovskis teigė, kad šeima iki šiol nebuvo žinoma.

„Kadangi tai yra smurtas, tai paprastai vaikai, kūdikiai, tai yra laikinai paimami į saugią aplinką, kol bus išsiaiškintos aplinkybės. Yra nustatytas II grėsmės lygis. Taigi, per 2-3 dienas turi būti nuspręsta ar pasiteisino, ar pasitvirtino. Taigi, šiam kūdikiui yra paskirta ekspertizė, jis vyks pas specialistus“, – kalbėjo VVTĮT atstovas.

Kūdikis, prieš kurį galimai buvo smurtauta, tėra 8 mėnesių.

Pabendravus su šeima ir apžiūrėjus mažylį, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.