Žiauriu išpuoliu prieš 17-metę įtariamam Jurbarko politikų sūnui – nauji sunkūs įtarimai, kaltę pripažįsta

Žiauriu 17-metės sumušimu ir pasikėsinimu ją išžaginti įtariamas Jurbarko politikų sūnus kelis mėnesius atkakliai kratėsi kaltės, bet vėliau pilnai ją pripažino. Ketvirtadienį prokuratūra paskelbė apie tyrimo pabaigą. Mišrių kovos menų turnyrų prizininkas įtariamas keliais nusikaltimais – pasikėsinimu išžaginti, įvykdytu seksualiniu prievartavimu ir sveikatos sutrikdymu.

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė paskelbė apie ikiteisminio tyrimo, kurio metu buvo nustatinėjamos įvykių Jurbarko rajono kaimo turizmo sodyboje šių metų gegužės 26 dieną aplinkybės, pabaigą.<br>Lrytas.lt koliažas
Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė paskelbė apie ikiteisminio tyrimo, kurio metu buvo nustatinėjamos įvykių Jurbarko rajono kaimo turizmo sodyboje šių metų gegužės 26 dieną aplinkybės, pabaigą.<br>Lrytas.lt koliažas
Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė paskelbė apie ikiteisminio tyrimo, kurio metu buvo nustatinėjamos įvykių Jurbarko rajono kaimo turizmo sodyboje šių metų gegužės 26 dieną aplinkybės, pabaigą.<br>lrytas.lt koliažas
Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė paskelbė apie ikiteisminio tyrimo, kurio metu buvo nustatinėjamos įvykių Jurbarko rajono kaimo turizmo sodyboje šių metų gegužės 26 dieną aplinkybės, pabaigą.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 24, 2019, 5:23 PM, atnaujinta Oct 25, 2019, 6:50 AM

Tiesa, dvigubas žandikaulio lūžis ir po jo sekusi itin sudėtinga 3 valandas trukusi operacija, mėnesius trukęs skausmingas gydymas ir nepajėgimas kalbėti, reabilitacija, taip pat – trachėjos pažeidimas, Adomo obuolio įskilimas, daugelis kitų sužalojimų pagal medicinos ekspertus tėra nesunkus sveikatos sutrikdymas. Moksleivei buvo išmuštas dantis, o kitus dantis teko specialiai sutvirtinti. 

Merginos galva nuo rytų kovos menų sportininko smūgių buvo nusėta žaizdomis ir mėlynėmis. Ji rasta gulinti kraujo klane, be to, teigė sulaukusi iš skriaudiko grasinimų nužudyti. Išpuolis sukėlė didžiulį stresą, psichologines pasekmes, baimės jausmą – auka iki šiol jaučia nerimą, sapnuoja košmarus.

Įtariamasis teismo laukia laisvėje, jam skirta intensyvios priežiūros priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Pareiškus galutinius įtarimus, bus surašytas kaltinamasis aktas ir byla atsidurs teisme.

Nukentėjusiajai Kauno klinikose atlikta operacija, kurios metu kaulas sutvirtintas titaninėmis plokštelėmis. Dantį planuota atstatyti sugijus kaului.

Ji ilgai negalėjo kramtyti, be to, pasak artimųjų, patyrė skaudžius psichologinius išgyvenimus.

Pasak prokuratūros, byloje merginos patirti sužalojimai kvalifikuojami kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas, nes tokią išvadą pateikė ekspertai, įvertinę patirtus sužalojimus ir dėl jų kilusias pasekmes sveikatai.

Išpuolis prieš merginą buvo įvykdytas šių metų gegužės pabaigoje, Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje, kurioje mokslo metų pabaigtuves šventė Jurbarko krašto mokyklų vyresniųjų klasių auklėtiniai.

Įtariama, jog įtakingų vietos politikų atžala sodybos teritorijoje ėmė priekabiauti prie merginos, o atstumtas žiauriai ją sumušė ir pasikėsino išžaginti, atliko kitus lytinės prievartos veiksmus.

Skriaudikas ėmė atgailauti

Iš pradžių vaikinas teigė esąs nekaltas. Pažįstami moksleiviai pasidalijo internete informacija, jog jis gyrėsi, kad tėvai jį išsuks.

Liepos pabaigoje per paauglės apklausą išaiškėjus naujiems faktams, po kurio laiko papildomai buvo apklaustas ir įtariamasis. Jis pakeitė savo ankstesnius parodymus.

Manoma, jog pripažinti kaltę vaikinas buvo priverstas dėl surinktų prieš jį įrodymų.

Jaunas sportininkas per paskutines apklausas pareiškė, jog gailisi dėl savo poelgio.

Liudijimai įvarė į kampą

Tyrimo metu buvo apklausta apie 30 liudininkų. Ypač svarūs buvo ne tik nukentėjusios merginos, bet ir vakarėlyje dalyvavusių kitų moksleivių parodymai, greičiausiai privertę įtariamąjį keisti savo poziciją.

Vaikinai ir merginos nuosekliai papasakojo, kaip 17-metis su bendraamže vaikščiojo lauke prie sodybos, kaip jos pasigedo viduje buvę klasiokai, netrukus radę ją siaubingai sudaužytą. Merginos skriaudikas buvo apsvaigęs nuo alkoholio.

„Dukra gynėsi ir šaukėsi pagalbos, bet draugai neišgirdo. Jis pasakė, kad ją nužudys“, – prisiminė merginos tėvas.

Mokinių šventėje dalyvavo paaugliai iš skirtingų gimnazijų. Sportininkas ir jo auka vienas kito nepažinojo.

Už nusikaltimus, kuriais jis yra įtariamas, numatytas laisvės atėmimas iki 10 metų, tačiau jei vaikinas bus pripažintas kaltu, gali sulaukti švelnesnės bausmės dėl savo amžiaus.

Lankosi pas psichologus

„Mergina patyrė didžiulį stresą – jai iki šiol sapnuojasi košmarai. Siekiame, kad dėl didžiulių dvasinių sukrėtimų jai būtų pripažintas sunkus sveikatos sutrikdymas“, – tuomet naujienų portalui lrytas.lt tvirtino M.Vasiliauskas.

Paauglė vis dar lankosi pas psichologus, maždaug kas savaitę jai tenka vykti į kitą miestą.

Vaikinui uždrausta bendrauti su nukentėjusiąja ir bylos liudininkais. Pareigūnai neturi duomenų, kad jiems būtų daromas poveikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras