Geriausiais pasieniečių detektyvais tapo žmonių gabenimo tinklą išardę tyrėjai

Geriausiais 2019 m. Valstybės sienos apsaugos tarnybos detektyvais pripažinti Kriminalinių tyrimų valdybos vyriausieji tyrėjai Martynas Šantaras ir Nikolajus Petrovskis. Jie dvejus metus narpliojo ir sėkmingai likvidavo neteisėtų migrantų gabenimo per Lietuvą tinklą.

Geriausiais pasieniečių detektyvais tapo žmonių gabenimo tinklą išardę tyrėjai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Geriausiais pasieniečių detektyvais tapo žmonių gabenimo tinklą išardę tyrėjai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2019, 1:32 PM, atnaujinta Oct 25, 2019, 1:37 PM

Toks „Geriausio Valstybės sienos apsaugos tarnybos detektyvo“ konkursas VSAT vyksta jau dvyliktus metus. Nugalėtojai ir prizininkai iškilmingos ceremonijos metu bus apdovanoti penktadienį.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, 2017 m. pradžioje VSAT žvalgybininkai iš kolegų užsienyje gavo informacijos, jog Afganistano ir Vokietijos pilietybes turintis vyras galimai organizuoja neteisėtą asmenų gabenimą iš Rusijos ir Baltarusijos į Vakarų Europos šalis.

Tyrimo metu bendradarbiauta su kolegomis iš Latvijos ir Baltarusijos sienos apsaugos tarnybų, kartu buvo vykdomi kriminalinės žvalgybos veiksmai, keistasi informacija apie asmenis, organizuojančius ir vykdančius nusikalstamas veikas.

Nustatyti Lietuvoje veikę pagrindinio organizatoriaus bendrininkai, padėję neteisėtai per valstybės sieną atvykti Vietnamo, Pakistano, Irako ir Indijos piliečiams. Šios grupės buvo lydimos ir slepiamos šalies viduje, tačiau kelių sėkmingų VSAT operacijų metu jų veikla buvo užkardyta.

2019 metais buvo sulaikytas ir šios nusikalstamos veikos organizatorius minėtas Afganistano ir Vokietijos pilietybes turintis vyras. Užsienietis šiuo metu yra suimtas, atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Sėkmingos VSAT pareigūnų operacijos metu taip pat buvo sulaikyti 8 jo bendrininkai ir 18 migrantų.

Konkurso „Geriausias VSAT detektyvas“ vertinimo komisija Kriminalinių tyrimų valdybos vyriausiųjų tyrėjų M. Šantaro ir N. Petrovskio indėlį narpliojant nusikalstamos grupuotės veiklą pripažino svariausiu ir skyrė pirmą vietą.

Antra ir trečia vietos šiemetiniame detektyvų konkurse atiteko cigarečių kontrabandos bylas ištyrusiems VSAT Pakrančių apsaugos bei Pagėgių pasienio rinktinių pareigūnams.

„Geriausio Valstybės sienos apsaugos tarnybos detektyvo“ konkursas kasmet organizuojamas siekiant skatinti nusikalstamų veikų tyrimus atliekančius pasieniečius, profesionaliausiai bei operatyviausiai atskleidusius nusikaltimus, parodžiusius sumanumą ir iniciatyvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.