Teismas tenkino dėl tėvo teistumo į policiją nepriimtos moters skundą

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį Policijos departamentui iš naujo grąžino spręsti klausimą dėl į tarnybą nepriimtos moters, kurios tėvo teistumas nebuvo išnykęs.

Teismas tenkino dėl tėvo teistumo į policiją nepriimtos moters skundą.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Teismas tenkino dėl tėvo teistumo į policiją nepriimtos moters skundą.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2019, 3:02 PM, atnaujinta Oct 27, 2019, 3:03 PM

2018 metais policijos generalinio komisaro sprendime buvo atsisakyta priimti moterį į vidaus tarnybą dėl neišnykusio jos tėvo teistumo, ji šį sprendimą apskundė teismui.

Skunde moteris nurodė, kad 2014 metais su Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultetu ir Policijos departamentu pasirašė stojimo į vidaus tarnybą sutartį, kuria departamentas įsipareigojo užtikrinti, kad baigusi studijas moteris bus paskirta į pareigas policijoje.

„Pareiškėja, baigusi studijas, kreipėsi į departamentą dėl įdarbinimo policijos įstaigoje, tačiau sprendime padaryta išvada, kad ji netinkama vidaus tarnybai“, – rašoma teismo nutartyje.

Moteris teigė, kad nėra jokių ją galinčių kompromituoti duomenų, sudarančių pagrindą ją laikyti netinkama tarnybai policijos sistemoje. Vieninteliai, jos manymu, galintys kliudyti vidaus tarnybai duomenys, yra tai, kad jos tėvui E.V. nėra išnykęs teistumas.

Tačiau ji pabrėžė, kad jos tėvai išsiskyrė dar 2008 metais, nuo to laiko moteris jokių ryšių su tėvu nepalaikė.

„Prieš stojant į universitetą ji buvo patikrinta ir nebuvo rasta jokių kompromituojančių duomenų. Nepriėmus pareiškėjos į vidaus tarnybą, kaip buvo nustatyta sutartyje, buvo pažeistos ne tik sutartinės šalių pareigos, bet ir teisėti lūkesčiai“, – rašoma skunde.

Tuo tarpu Policijos departamentas prašė šį skundą atmesti, argumentuodamas, kad priimama į studijas ji autobiografijoje į klausimą, ar buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn jos artimi giminės, atsakė „ne“.

Departamentas nurodė, kad tikrinant moters tinkamumą vidaus tarnybai po studijų baigimo, buvo nustatyta, jog jos tėvas buvo tris kartus teistas. Taip pat pažymėjo, kad atlikus patikrinimą nustatytą, jog moteris gyvena kartu su tėvu.

Policijos departamentas teigė, kad moteris mėgino nuslėpti ją galinčius kompromituoti duomenis.

Vilniaus administracinis teismas tenkino į tarnybą nepriimtos moters skundą ir Policijos departamentą iš naujo įpareigojo spręsti šį klausimą.

Šį teisimo sprendimą Policijos departamentas apskundė aukštesnės instancijos teismui.

LVAT nusprendė, kad moters tėvai gyvena atskirai, nepalaiko artimų ryšių, jų santuoka iširo dėl E.V. žiauraus elgesio, o į tarnybą nepriimta moteris gyvena kartu su motina.

„Duomenų, kad pareiškėja palaikė artimus ryšius su E.V. iki tėvų santuokos nutraukimo ar po tėvų santuokos nutraukimo, byloje nėra“, – nutarė teismas.

LVAT sutiko su pirmos instancijos teismo sprendimu ir klausimą dėl moters priėmimo į tarnybą grąžino spręsti Policijos departamentui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.