Garsiojoje korupcijos byloje padėtas pirmas taškas

Šiaulių apygardos teisme baigta byla, kuri buvo išskirta iš didžiulio atgarsio sulaukusio teisėjų ir advokatų korupcijos tyrimo. 40 metų Giedrius Rimkus visiškai pripažino kaltę ir gailėjosi.

Kauno gyventojas R.Baika (kairėje) bus teisiamas kartu su Estijos piliečiais H.E.Ehvertu ir A.Grabbi (dešinėje).
Kauno gyventojas R.Baika (kairėje) bus teisiamas kartu su Estijos piliečiais H.E.Ehvertu ir A.Grabbi (dešinėje).
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-30 11:47

Kaunietis G.Rimkus įkliuvo per ypač stambaus masto teisėsaugininkų operaciją. Pernai rugsėjo 18-ąją Vilniaus advokato kontoroje jis susitarė, kad būtų papirkta Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija.

Teisėjams turėjo būti perduotas 30 tūkstančių eurų kyšis, kad būtų priimtas palankus žmogžudyste įtariamo ir suimto Ričardo Baikos prašymas pakeisti kardomąją priemonę.

Geras G.Rimkaus bičiulis 35 metų R.Baika yra kaltinamasis byloje dėl kauniečio Deimanto Bugavičiaus nužudymo.

G.Rimkus pažadėjo pažintimis garsėjančiam advokatui duoti po 10 tūkstančių eurų kiekvienam iš trijų teisėjų, kad dviem mėnesiams suimtas bičiulis būtų paleistas į laisvę.

Po šešių dienų užfiksuota, kad kaunietis tam pačiam Vilniaus advokatui jo kontoroje padavė 5 tūkstančius eurų, kad jis paveiktų skundą nagrinėsiančią teisėjų kolegiją.

Prekyba poveikiu apkaltintas G.Rimkus turėjo ir daugiau problemų, nes sulaikomas priešinosi pareigūnams.

Šių metų vasario 27-ąją sulaikomas kaunietis bandė pasprukti nuo į namus atvykusių pareigūnų, o gaudynės persikėlė ant namo stogo.

Sulaikomas G.Rimkus vienam policininkui vožė kumščiu į petį. Įkalčių prispirtas teisiamasis kaltę pripažino visiškai ir gailėjosi.

Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Gražvydas Poškus šią bylą užbaigė baudžiamuoju įsakymu. To paties prašė ir kaltinimą palaikantis Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Baudžiamasis įsakymas buvo priimtas net nerengiant teisiamojo posėdžio. G.Rimkui paskirta 34 650 eurų bauda.

Skiriant bausmę atsižvelgta, kad kaltinamasis turi tris mažamečius vaikus, jo sutuoktinė yra vaiko auginimo atostogose, todėl šeimos pajamos yra sumažėjusios. Be to, lengvinamąja aplinkybe pripažintas visiškas kaltės pripažinimas.

Paskirtą baudą G.Rimkus įpareigotas sumokėti per metus.

Teismo dar laukia lietuvis ir du estai

Kaunietis R.Baika yra vienas iš trijų įtariamųjų D.Bugavičiaus nužudymu. Kaltinimai dėl nužudymo, nelegalaus ginklų ir šaudmenų laikymo, svetimo turto sunaikinimo dar pateikti Estijos piliečiams 38 metų Hansui Erikui Ehvertui ir 36 metų Arle Grabbi.

Turimais duomenimis, ši trijulė buvo pasamdyta pašalinti D.Bugavičių, kuris trukdė tarptautiniam nusikalstamam susivienijimui.

Įtariama, kad užsakovas galėjo būti iš uostamiesčio kilęs ir užsienyje gyvenęs 48 metų Sergejus Bėglikas.

Du mėnesius D.Bugavičių sekusi trijulė jį nušovė 2015 m. lapkričio 7-ąją. Prie namų patykojusių žudikų iš pistoleto paleistos aštuonios kulkos suvarpė D.Bugavičių, o greta sėdinti nėščia jo mylimoji Vita Jakutienė liko gyva.

Kaltinamų žudikų, kurie yra suimti, byla perduota Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.