Sukčiai pasekė pensininkei 2 tūkst. eurų vertės pasaką apie sužeistą mergaitę

Telefoniniai sukčiai apgavo 69 metų vilnietę, kuri atidavė jiems 2 tūkst. eurų. Filaretų gatvėje gyvenančiai pensininkei nepažįstamas vyras paskambino šeštadienį, apie 2 val. nakties. Sūnumi apsimetęs aferistas pareiškė, jog jis yra Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje – esą ten gydoma 12 metų mergaitė, kurią jis netyčia sužalojo parduotuvėje, krisdamas nuo laiptų. Vaikui neva lūžo kaukolė, o jos tėvai pareikalavo 7 tūkst. eurų. Priešingu atveju jie kreipsis į policiją.

 Telefonu sukčius iš garbaus amžiaus vilnietės išviliojo 2 tūkst. eurų.<br> R.Neverbicko asociatyvioji nuotr.
 Telefonu sukčius iš garbaus amžiaus vilnietės išviliojo 2 tūkst. eurų.<br> R.Neverbicko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2019, 9:50 AM, atnaujinta Nov 3, 2019, 9:51 AM

Šią pasaką pasekęs sukčius aimanavo, verkė, prašydamas padėti. Patikli moteris pasakė savo adresą. Skambinęs vyras greičiausiai atlieka bausmę kalėjime.

Praėjus maždaug valandai pas pensininkę atvyko mulkintojo pasiųstas jaunas vyras, apsimetęs neegzistuojančios mergaitės broliu. Moteris atidavė jam visas namuose laikytas santaupas, 2 tūkst. eurų.

Po kurio laiko vilnietė suprato apgavystę ir kreipėsi į policiją. Tačiau pareigūnams kol kas nepavyksta aptikti nusikaltėlių pėdsakų.

Teisėsaugos pareigūnai, žiniasklaida daugybę kartų perspėjo gyventojus netikėti sukčiais, nesakyti jiems savo adresų, neatskleisti bankų slaptažodžių, tačiau apgavikams jau daugybę metų pavyksta rasti aukų.

Įkalinimo įstaigos ir kitos atsakingos valstybės institucijos puikiai žino apie šį pūlinį, tačiau niekaip nesugeba pažaboti iš kamerų skambinančių sukčių, kuriems pataisos namuose prieinamos ne tik uždraustos ryšio priemonės, bet ir internetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.