Baudžiamoji byla dėl nepilnametės išžaginimo keliauja į teismą: jurbarkiškis pripažino kaltę

Prokuratūra ketvirtadienį pranešė teismui perdavusi bylą dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę ir jos sužalojimo.

Baudžiamoji byla dėl nepilnametės išžaginimo keliauja į teismą: jurbarkiškis pripažino kaltę.<br>Lrytas.lt koliažas
Baudžiamoji byla dėl nepilnametės išžaginimo keliauja į teismą: jurbarkiškis pripažino kaltę.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-07 09:47, atnaujinta 2019-11-07 14:21

Byla perduota Tauragės apylinkės teismui.

17 metų jaunuoliui iš Jurbarko šioje byloje pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, jos seksualinio prievartavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta.

„Kaltinamasis (...) pripažino visus jam inkriminuotus kaltinimus. Tai proceso turbūt nelengvina, nes prisipažinimas buvo baigiamojoje proceso stadijoje“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šių metų gegužės 26 dieną, kai kaimo turizmo sodyboje Tauragės rajone buvo sumušta 16 metų mergina.

Įtariamasis buvo neblaivus – po nusikaltimo jam nustatytas 1,12 promilės girtumas.

Merginai buvo dviejose vietose sulaužytas žandikaulis, išmuštas dantis.

Nukentėjusiajai Kauno klinikose atlikta operacija, kurios metu kaulas sutvirtintas titaninėmis plokštelėmis. Dantį planuota atstatyti sugijus kaului.

Ji ilgai negalėjo kramtyti, be to, pasak artimųjų, patyrė skaudžius psichologinius išgyvenimus.

„Nukentėjusiosios gydymas užtruko tikrai ilgą laiką ir tos paslaugos buvo apmokėtos iš PSDF lėšų. Jos viršijo 3 tūkst. eurų (...) ikiteisminio tyrimo stadijoje yra padarytas susitarimas su Valstybine ligonių kasa dėl šios žalos atlyginimo“, – teigė prokuroro pavaduotojas.

„Nukentėjusioji ar jos atstovas ikiteisminio tyrimo stadijoje iki perduodant baudžiamąją bylą teismui kažkokių reikalavimų dėl žalos atlyginimo nepareiškė“, – pridūrė jis.

Pasak prokuratūros, byloje merginos patirti sužalojimai kvalifikuojami kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas, nes tokią išvadą pateikė ekspertai, įvertinę patirtus sužalojimus ir dėl jų kilusias pasekmes sveikatai.

„Sveikatos sutrikdymo mastas nustatomas ne subjektyviai, tai yra ne taip, kaip nori prokuroras, tyrėjas, o procese skiriama užduotis specialių žinių turinčiam asmeniui. Tai šiuo atveju tyrimus dėl žandikaulio sužalojimo ir kitų fizinei sveikatai padarytų sužalojimų atlieka Valstybinė teismo medicinos tarnyba“, – sakė A. Stanislovaitis.

Šiuo metu kaltinamajam galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės – intensyvi priežiūra su apykoje, rašytinis pasižadėjimas neišvykti, atidavimas tėvų priežiūrai ir asmens dokumento paėmimas.

Šiuos nusikaltimus padariusiam asmeniui Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.