Cigarečių kontrabandą gabenusiai moteriai gresia 8 tūkst. eurų bauda

35 tūkst pakelių kontrabandinių cigarečių gabenusiai ir pasieniečių sulaikytai Kelmės rajono gyventojai teismas skyrė 8 tūkst. eurų baudą. Be to, iš jos teismo sprendimu dar bus išieškota svetimo automobilio, kuriuo gabentos cigaretės, vertę atitinkantys 3 tūkst. 960 eurų, antradienį pranešė Šiaulių apygardos teismas.

Cigarečių kontrabanda.<br>Lrytas.lt koliažas
Cigarečių kontrabanda.<br>Lrytas.lt koliažas
Cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 12, 2019, 2:07 PM

Liepos 31 d. VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės pareigūnai Radviliškio rajone, kelyje Šeduva – Baisogala, patikrinti sustabdė automobilį „Citroen Jumper“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo 44-erių Kelmės rajono gyventoja. VSAT pareigūnai jau turėjo informacijos, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys.

Patikros metu paaiškėjo, kad mikroautobusas prigrūstas cigarečių dėžių. Iš viso pasieniečiai rado 70 gamyklinių rūkalų pakuočių, kuriose buvo 35 tūkst. pakelių „LF Red“ markės cigarečių. Jos buvo be akcizo ženklų.

Pakrančių apsaugos pasienio rinktinėje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pranešimas apie šį sulaikymą buvo paskelbtas čia.

Antradienį ši byla buvo atversta Šiaulių apygardos teisme. Jis baudžiamuoju įsakymu Kelmės rajono gyventoją pripažino kalta. Moteris savo kaltės neneigė ir teismo prašė griežtai jos nebausti. Ji anksčiau nebuvo neteista. Šį sprendimą teismas priėmė išnagrinėjęs Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Per ikiteisminį tyrimą pareigūnams moteris papasakojo, kad viename iš socialinių tinklų ji susipažino su vyru, kuris pasivadino Jonu. Kelmės rajono gyventoja teigė, kad jis pasiūlęs pirkti 70 dėžių po 500 pakelių cigarečių. Viena dėžė kainavusi 500 eurų. Kadangi moteris turėjusi užtektinai pinigų ir pati rūko, nutarė cigaretes nusipirkti sau ir su Jono pasiūlymu sutiko.

Jiedu susitarė susitikti liepos 31 d. Kaune, magistralės Kaunas–Vilnius šalutiniame keliuke. Į sutartą moteris automobiliu atvyko 7 val. ryto. Po maždaug 20 min. atvažiavo nepažįstamas vyras, kuris paaiškino, jog Jonas atvykti negalėjo. Abipusiu susitarimu nepažįstamasis persėdo į Kelmės rajono gyventojos automobilį ir išvažiavo parvežti cigarečių. Pakrauta mašina jis grįžo maždaug po 15–20 minučių. Moteris, įsitikinusi, kad dėžėse tikrai yra cigaretės, vyrui sumokėjo 35 tūkstančius eurų ir pasuko namų link.

Pakeliui ją sustabdė pasieniečiai. VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės pareigūnai automobilyje „Citroen Jumper“ rado 35 tūkst. pakelių cigarečių „LF Red“. Krovinio vertė – 115 tūkst. eurų.

Kaltinamoji teisme savo kaltę pripažino visiškai, ji sakė dirbanti valytoja ir prašė skirti ne didesnę negu 7,5 tūkst. eurų baudą.

Teismas konstatavo, jog Kelmės rajono gyventoja savo kaltę pripažino visiškai, išreiškė nuoširdų gailėjimąsi dėl savo veiksmų, todėl tai pripažino jos atsakomybę lengvinančia aplinkybe. Atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Už padarytą nusikaltimą teismas moterį pripažino kalta ir skyrė jai 8 tūkst. eurų baudą. Nusikaltimo padarymo priemonės automobilio, kuriuo buvo gabenama kontrabanda, konfiskuoti neįmanoma, jis priklauso kitam asmeniui. Dėl to teismo sprendimu iš Kelmės rajono gyventojos bus išieškota automobilio vertę atitinkanti pinigų suma – 3 tūkst. 960 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.