R. Požėla žada didelį policijos dėmesį neapykantos nusikaltimų prevencijai ir tyrimui

Generalinis komisaras Renatas Požėla sako, kad policija skirs didelį dėmesį neapykantos nusikaltimų prevencijai ir tyrimui.

Asociatyvi nuotr.<br>T.Bauro nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2019, 3:21 PM

Tai jis pažadėjo trečiadienį po susitikimo su Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininke Faina Kukliansky.

„Galiu patikinti, kad policija padarys namų darbus, o įvykus neapykantos nusikaltimui – skirs didelį dėmesį jų tyrimui“, – policijos išplatintame pranešime cituojamas R.Požėla.

Teigiama, kad policijos pareigūnai regionuose susitiks su žydų bendruomenės atstovais, apžiūrės riziką keliančius objektus, sustiprins bendradarbiavimą, įtraukiant savivaldos institucijas.

Sutarta atnaujinti kontaktus ir suaktyvinti bendradarbiavimą ne tik vadovų lygmenyje, bet ir regionuose.

F.Kukliansky teigė, kad pastarojo meto įvykiai neramina žydų bendruomenę, todėl ją pradžiugino policijos vadovybės parodytas dėmesys.

„Mūsų pagrindinis noras, kad valstybė pasirūpintų mums aktualių objektų apsauga ir mūsų bendruomenės narių saugumu“, – pranešime cituojama bendruomenės pirmininkė.

Ji išreiškė viltį, kad 2020-aisiais minint Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metus, kai šalyje vyks daug įvairių renginių, bendradarbiavimas su teisėsauga bus efektyvus ir pavyks išvengti incidentų.

Pasak pranešimo, policija kartu su prokurorais ir teismais ieško bendrų sprendimų, kaip tinkamai kvalifikuoti tokius nusikaltimus, kelti pareigūnų, prokurorų bei teisėjų kvalifikaciją, vykdyti edukacinį darbą.

Lietuvos žydų bendruomenė rugpjūčio pradžioje buvo uždariusi savo būstinęm taip pat Vilniaus sinagogą – tuomet teigta, jog sprendimas priimtas gavus grasinimų po kilusios įtampos dėl Vilniaus valdžios sprendimų atsisakyti pareigūnų Kazio Škirpos ir Jono Noreikos atminimo įamžinimo. Į policiją bendruomenė tuomet nesikreipė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.