Pramogos pirtyje 16-mečiui baigėsi tragiškai, 20-metį prislėgė kaltinimai

Dvidešimtmetis Mindaugas Skrinskis šių metų gruodžio 5 dieną Plungės apylinkės teisme buvo nuteistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis neturint tikslo kvaišalų platinti (BK 259 str. 1 d.). Jis buvo sulaikytas tą pačią 2018 metų lapkričio 10-ąją, kai Berenių kaimo pirtyje nuo narkotikų mirė 16-metis plungiškis.

Mirtimi paženklintoje pirtyje narkotikų turėjęs jaunuolis gavo baudą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Mirtimi paženklintoje pirtyje narkotikų turėjęs jaunuolis gavo baudą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Tądien, kai Berenių kaimo pirtyje be gyvybės ženklų buvo rastas šis 16-metis, pareigūnai sulaikė narkotikų turintį M. Skrinskį. Jis nuteistas gruodžio 5 dieną.<br>pzinios.lt koliažas
Tądien, kai Berenių kaimo pirtyje be gyvybės ženklų buvo rastas šis 16-metis, pareigūnai sulaikė narkotikų turintį M. Skrinskį. Jis nuteistas gruodžio 5 dieną.<br>pzinios.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (2)

Modesta Limontaitė, pzinios.lt

2019-12-21 19:45, atnaujinta 2019-12-21 19:53

M. Skrinskio (gim. 1999 m.) byla išnagrinėta rašytinio proceso tvarka. Bausmė jam skirta surašius baudžiamąjį įsakymą.

Teismas nustatė, jog kaltinamasis neteisėtai, neturėdamas tikslo parduoti ar kitaip platinti, įgijo ir laikė narkotines ir psichotropines medžiagas. Praėjusių metų lapkričio 10-osios naktį jis pirtyje iš kito asmens – V. Č. – įsigijo polietileninį maišelį su 2,369 gramais baltos spalvos narkotinių miltelių.

Tų miltelių sudėtyje buvo ne mažiau kaip 0,338 g. psichotropinės medžiagos metamfetamino ir ne mažiau kaip 0,672 g narkotinės medžiagos metadono.

Maišelį su kvaišalais M. Skrinskis laikė prie savęs iki 2018 m. lapkričio 10 dienos popietės, kai apie 14.20 val. pirtyje visa tai pas jį piniginėje rado ir paėmė policijos pareigūnai. Beje, tądien, maždaug prieš valandą – 13.14 val., buvo gautas pranešimas, kad toje pirtyje vienas 16-metis yra be gyvybės ženklų, galimai perdozavęs narkotikų.

Medikai jį dar bandė gaivinti, vežė į ligoninę, bet po poros valandų konstatuota vaikino mirtis. Toje pačioje kompanijoje buvęs M. Skrinskis pripažintas kaltu dėl narkotikų įgijimo ir laikymo neturint tikslo kvaišalų platinti.

Tai – nesunkus nusikaltimas. Dėl to jis savo kaltę pripažino. M. Skrinskis jau buvo teistas už panašios veikos padarymą, bausmę atlikęs.

Baustas ir administracine tvarka, turi galiojančią nuobaudą dėl to, kad be gydytojo paskyrimo vartojo narkotines medžiagas. Teismo manymu, tai rodo, kad jaunuolis nėra linkęs taisytis. Tiesa, dirba pagal verslo liudijimą. Teismas nusprendė kaltinamajam skirti 4500 eurų baudą, bet iškart sumažino trečdaliu, nes M. Skrinskis kaltę pripažino.

Todėl jaunuoliui liko sumokėti 3 tūkst. eurų baudą per 7 mėnesius. Tiesa, dar porą šimtų eurų „nubraukta“ dėl to, jog tada buvo laikinai sulaikytas nuo lapkričio 10 iki lapkričio 12 dienos.

Nesutikdamas su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, nuteistasis per 14 dienų dar gali paduoti prašymą reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme. Paskui teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisės ir bus neskundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.