Vokietijoje – kraupi drama: žiauriai susidorota su lietuviu vilkiko vairuotoju

Bylefeldo (Vokietija) apylinkėse žiauriai sumuštas vilkiko vairuotojas iš Lietuvos. 47 metų nukentėjusysis gydomas ligoninėje, jo būklė tebėra sunki. 

 Kraupaus išpuolio prieš lietuvį vairuotoją aplinkybes aiškinasi Vokietijos pareigūnai.<br> V.Balkūno asociatyvioji  nuotr.
 Kraupaus išpuolio prieš lietuvį vairuotoją aplinkybes aiškinasi Vokietijos pareigūnai.<br> V.Balkūno asociatyvioji  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2019, 11:23 AM, atnaujinta Dec 29, 2019, 10:22 AM

Žiauri drama įvyko Rheda – Wiedenbrücko miestelyje gruodžio 14-osios popietę. Kodėl du vyrai sunkvežimių stovėjimo aikštelėje užpuolė Lietuvos pilietį, aiškinasi Bylefeldo prokuratūra. 

Yra sudaryta tyrimo grupė iš septynių pareigūnų, kuriems vadovauja Markusas Martensas.
Nuo žūties lietuvį išgelbėjo kiti aikštelėje buvę vilkikų vairuotojai. Triukšmą išgirdę vairuotojai nutraukė egzekuciją.

Po kruvino incidento pareigūnai sulaikė vieną įtariamąjį 27 metų baltarusį. Jis vilkiku vežė šaldytą mėsą. Baltarusijos piliečiui jau pateikti įtarimai dėl pasikėsinimo nužudyti, o teismas leido laikyti jį suimtą. 

Antrasis egzekucijos dalyvis paspruko. Liudininkai papasakojo, kad tai buvo 30-40 metų vyriškis pilka striuke. Manyta, kad ir jis gali būti rusakalbis.

Neoficialiais duomenimis, jau sučiuptas ir antras įtariamasis. Nukentėjusiojo namiškiai portalui lrytas.lt sakė sužinoję, kad tai – Lietuvos pilietis. 

Kodėl įvyko šis susidorojimas, neaišku. Aplinkybių kol kas neišsiaiškino ir pareigūnai. Prokuratūra surado ir apklausė vieną šio incidento liudytoją.

Iš komos pabudęs nukentėjusysis prisiminė, kad vienas užpuolikas jį spardė gulintį, o antrasis šokinėjo ant nugaros.

Vairuotojas iš Lietuvos sužalotas labai smarkiai. Vyrą dėl galvos traumos ir stuburo sužalojimo buvo ištikusi koma. 

Dėl kraujo išsiliejimo smegenyse lietuvį teko skubiai operuoti. Pasak namiškių, dabar vyras jau yra atgavęs sąmonę, bet netrukus prireiks dar vienos operacijos – užpuolikai sulaužė stuburą. Vyriškio viena kūno pusė tebėra paralyžiuota.

Užpultasis lietuvis ne vienerius metus dirbo vienoje krovinių pervežimo įmonėje, o prieš mėnesį pakeitė darbovietę – perėjo į krovinių pervežimu užsiimančią Vokietijos bendrovę.

Ilgai nežinioje buvę sužeistojo vairuotojo artimieji sulaukė geros žinios. Ligoninės atstovai pranešė, kad sužeistojo būklė šiek tiek pagerėjo, jis jau įstengė valgyti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.