Buvęs „siauruko“ vadovas sės į teisiamųjų suolą

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame kaltinimai dėl finansinių pažeidimų pareikšti buvusiam VšĮ „Siaurojo geležinkelio klubas“ vadovui V.U. Įtariama, kad kaltinamasis pasisavino įstaigai priklausantį turtą – daugiau nei 200 tūkst. eurų, o valstybei nebuvo sumokėta beveik 13 tūkst. eurų mokesčių, pranešė prokuratūra.

Buvęs „siauruko“ vadovas sės į teisiamųjų suolą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Buvęs „siauruko“ vadovas sės į teisiamųjų suolą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-30 10:01, atnaujinta 2019-12-30 10:05

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, VšĮ „Siaurojo geležinkelio klubas“ direktoriaus pareigas V.U. užėmė 2009-2014 metais. Vėliau įstaigai oficialiai vadovavo kiti asmenys, tačiau faktiniu vadovu toliau liko ir klubo ūkinę komercinę veiklą kontroliavo bei vykdė V.U.

Tyrimo metu buvo tirta VšĮ „Siaurojo geležinkelio klubas“ 2012-2018 metų ūkinė komercinė veikla. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, minėtu laikotarpiu V.U. galimai tyčia apgaulingai ir aplaidžiai tvarkė įstaigos buhalterinę apskaitą, pateikė neteisingus duomenis apie pajamas, pelną ir turtą, klastojo dokumentus.

Manoma, kad tokiu būdu į valstybės biudžetą nebuvo sumokėta 12 tūkst. 735 eurai mokesčių. Tyrėjų surinkti duomenys taip pat leidžia pagrįstai įtarti, kad V.U., turėdamas savo žinioje grynuosius įstaigos pinigus, taip turėdamas teisę priimti sprendimus šio juridinio asmens vardu bei kontroliuoti jo veiklą, pasisavino savo žinioje buvusį didelės vertės svetimą, VšĮ „Siaurojo geležinkelio klubas“ turtą – 208 tūkst. eurų.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro K.Greiciūno, policijos pareigūnams tiriant šešių metų VšĮ „Siaurojo geležinkelio klubas“ veiklos laikotarpį, buvo atlikti sudėtingi ir ilgai trunkantys specialistų tyrimai, kruopščiai patikrinta daugybė klubo ūkinės komercinės veiklos dokumentų. Bylos medžiagą sudaro 9 tomai.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.