Mįslinga jaunos moters žūtis Panevėžyje net po teismo paliko širdį draskančias abejones artimiesiems

35 metų panevėžietis Tomas Kamarauskas atsikratė žudiko vardo. Teisėjų kolegija nutarė, kad nėra patikimų įrodymų, jog jis nužudė 22-ejų gyvenimo draugę. Ji žuvo iškritusi iš ketvirtame aukšte esančio buto.

35 metų panevėžietis Tomas Kamarauskas atsikratė žudiko vardo. Teisėjų kolegija nutarė, kad nėra patikimų įrodymų, jog jis nužudė 22-ejų gyvenimo draugę. Ji žuvo iškritusi iš ketvirtame aukšte esančio buto.<br>lrytas.lt koliažas
35 metų panevėžietis Tomas Kamarauskas atsikratė žudiko vardo. Teisėjų kolegija nutarė, kad nėra patikimų įrodymų, jog jis nužudė 22-ejų gyvenimo draugę. Ji žuvo iškritusi iš ketvirtame aukšte esančio buto.<br>lrytas.lt koliažas
Už grotų dešimt mėnesių praleidęs T.Kamarauskas buvo išleistas į laisvę.<br>A.Švelnos nuotr.
Už grotų dešimt mėnesių praleidęs T.Kamarauskas buvo išleistas į laisvę.<br>A.Švelnos nuotr.
Anksčiau teistas T.Kamarauskas kaip įmanydamas dangstė veidą.<br>D.Krasausko nuotr.
Anksčiau teistas T.Kamarauskas kaip įmanydamas dangstė veidą.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 11, 2020, 9:24 PM

Anksčiau teistas T.Kamarauskas nuteistas už nežymų moters sveikatos sutrikdymą. Bylos duomenimis, vyras mylimąją sumušė tragedijos išvakarėse.

Už šį nesunkų nusikaltimą teismas T.Kamarauskui paskyrė 10 mėnesių nelaisvės. Kol vyko tyrimas ir bylos nagrinėjimas, vyras tiek laiko praleido už grotų, todėl laikoma, kad bausmę jis jau atliko.

Išklausyti nuosprendžio atvyko žuvusios moters tėvas ir brolis. Pastarasis teigė nesitikėjęs tokio nuosprendžio: „Maniau, kad gaus bent porą metų nelaisvės.“

Jo teigimu, įkalčių dėl žmogžudystės byloje gal ir neužteko, tačiau sesers sugyventinis turėjo būti nuteistas už privedimą prie savižudybės.

Žuvusiosios brolis sakė, kad dar tarsis su advokatu, ar skųsti nuosprendį. Prokurorė teigė, kad būtinai pateiks skundą.

Ankstesnio posėdžio metu aukos artimieji korespondentui sakė, kad nuo pat pradžios netikėjo, jog tai buvo savižudybė. Jų teigimu, sesuo džiaugėsi gyvenimu ir neketino iš jo pasitraukti.

Jauna moteris Panevėžyje dirbo vienoje nedidelėje įmonėje vadybininke. Visi tikino negirdėję skundų, kad ji mušama sugyventinio, tačiau iš jos elgesio ir išvaizdos patys supratę, jog nėra viskas gerai.

Žuvusiosios artimieji gyvena netoli Lietuvos sienos su Baltarusija, todėl dažniausiai su ja bendraudavo telefonu ar internetu.

Sesuo ir brolis ją aplankydavo ir Panevėžyje. Merginos artimųjų nuomone, T.Kamarauskas stengėsi ją visiškai kontroliuoti.

„Būdamas užsienyje ir išgirdęs, kad pas seserį atvyko svečiai, jis imdavo išsamiai klausinėti, kas jie tokie, kodėl atėjo, kiek laiko bus ir panašiai. Jį domino net kas tuo metu valgoma“, – teigė žuvusiosios artimieji.

Nukentėjėlės sesuo įsitikinusi, kad jaunėlė tikrai nebūtų pati šokusi per langą.

Juolab kad maždaug prieš metus baisi bėda buvo ištikusi jų brolį. Tąkart Rusijoje jis padėjo draugui įstatyti name langą, tačiau dirbdamas slystelėjo ir iškrito iš ketvirto aukšto.

Jaunuoliui lūžo rankos ir kojos, bet jis liko gyvas, tik ilgai gydėsi. Pasak merginos, ši nelaimė labai sukrėtė jaunėlę seserį.

Tragedija viename Ramygalos gatvės daugiabutyje įvyko daugiau nei prieš metus. Tada bute su šeimininkais buvo ir 42 metų vyras. Jie su moters sugyventiniu buvo girti. Vėliau policija antrą vyrą paleido.

Nors T.Kamarauskas teigė sugyventinės neišstūmęs, prokurorai kaltino jį netiesiogine žmogžudyste. „Tai nužudymas pačios aukos veiksmais“, – taip kaltinimą apibūdino prokurorai.

Buvo įtariama, kad kelis kartus sumušta moteris neatlaikė žiauraus elgesio su ja, pati iššoko per langą iš ketvirto aukšto ir užsimušė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.