Žemaitijoje meilė su 15-mete baigėsi: paauglė gimdys, būsimam tėvui – baudžiamoji byla

Plungės apylinkės teismas neseniai nuteisė 21 metų rietaviškį Saulių B., kuris kaltintas, kad lytiškai santykiavo su jaunesne negu šešiolikos metų paaugle (BK 151-1 str. 1 d.). Dabar jau 16-metė mergina netrukus turės gimdyti.

Lova.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Lova.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mo­des­ta Limontaitė, „Plungės žinios“

Jan 11, 2020, 10:32 AM, atnaujinta Jan 11, 2020, 10:33 AM

Ši byla išnagrinėta rašytinio proceso tvarka, kaltinamojo atžvilgiu gruodžio 4 dieną buvo priimtas baudžiamasis įsakymas.

Praeityje už vagystes ir nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą ar realizavimą teistas Saulius B. prisidarė ir kitokių bėdų – pažeidė nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą. Teistumas jam dar nebuvo išnykęs.

Jaunas vyras niekur nedirba (tik registruotas Užimtumo tarnyboje), turi pagrindinį išsilavinimą. Gyvena Plungėje, bet gyvenamąją vietą yra deklaravęs Rietave.

Teismas nustatė, jog kaltinamasis nuo 2018 m. gruodžio iki 2019 m. rugpjūčio mėnesio nenustatytą skaičių kartų santykiavo su mergina, žinodamas, kad jai dar nėra 16-ikos metų. Tiesiog pasinaudojo nepilnametės sutikimu, tokiu būdu pažeisdamas jos seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą. Tai vyko ir jo mamos, ir merginos tėvų gyvenamojoje vietoje.

Saulius B. kaltu prisipažino. Sakė, jog su mergina susipažino prieš dvejus metus Plungėje, prie mokyklos, kur ji mokėsi. Jis taip pat mokėsi Plungėje.

Kažkiek bendravo kaip draugai, paskui išsiskyrė, vėliau mergina jam parašė per „Facebook“, ir jie vėl pradėjo susitikinėti, tapo pora. Tikino, kad draugauja iki šiol, lytiškai santykiauja – nuo 2018 m. gruodžio.

Kaltinamasis sakė žinantis, jog dabar jau 16-metė jo draugė laukiasi, nėštumas yra daugiau kaip pusmečio. Tikino, kad viskas vyko abiejų sutarimu, jog jiedu myli vienas kitą. Nors nėštumas nebuvo planuotas, sakė prisiimantis atsakomybę, žada kartu auginti vaiką, ieškosis darbo. Dabar gyvena kartu merginos tėvų namuose, paskui žada susituokti.

Dėl savo poelgio, kad netinkamai pasielgė su nepilnamete, apgailestavo ir prašė griežtai nebausti.

Nukentėjusioji patvirtino, kad jiems susipažinus jai buvo 15, o jam – 20 metų. Nors tėvai prieštaravo dėl amžiaus skirtumo, tačiau jiedu draugystės nenutraukė. Saulius B. esą dėl lytinių santykių jos atsiklausė, ji sutiko. Mergina tikino žinojusi iš interneto, kaip reikia saugotis neplanuoto nėštumo, tačiau taip jau gavosi. Tėvai apie nėštumą sužinojo tik jai ėmus storėti. Gimdys vasario viduryje.

Nors kaltinamasis padarė tyčinį apysunkį nusikaltimą, yra teistas ir baustas administracine tvarka, teismas nutarė jo griežtai nebausti. Atsižvelgta, jog jaunas vyras kaltę pripažino, tad bausmė sumažintina trečdaliu. Galutinė bausmė – laisvės apribojimas metams, įpareigojant bausmės vykdymo metu nuo 23 val. iki 6 val. būti namuose. Taip pat jis įpareigotas dirbti arba būti užsiregistravus Užimtumo tarnyboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.