Į Pravieniškių pataisos koloniją grįžo dingęs kalinys

Sausio 13-ąją, popiet, į Pravieniškių pataisos namus – atvirąją koloniją pats sugrįžo ieškomas nuteistasis. Vyro, kuris atlikinėjo bausmę Pravieniškių atvirojoje kolonijoje paieška buvo paskelbta po to, kai jis 2020-01-05 nesugrįžo į įstaigą iš trumpalaikės išvykos į namus Elektrėnų m.

Pravieniškės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pravieniškės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kalinys <br>M.Patašiaus nuotr.
Kalinys <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-01-13 16:41, atnaujinta 2020-01-13 21:15

Nuteistojo teigimu, būdamas laisvėje jis lankė artimuosius ir draugus Elektrėnuose, Vilniuje ir Varėnos r., vartojo alkoholinius gėrimus, todėl prarado dokumentus, asmeninius daiktus ir pastarąsias dienas laiką leido negyvenamame name Varėnos r. Neturėdamas pragyvenimo šaltinio, nusprendė grįžti į įkalinimo įstaigą.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 242 straipsnis „Vengimas atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą“, numato, kad tas, kas būdamas nuteistas arešto ar laisvės atėmimo bausme, tačiau dar nesuimtas vengė atlikti paskirtą bausmę arba būdamas laikinai išleistas iš areštinės ar įkalinimo arba kardomojo kalinimo vietos be svarbios priežasties nustatytu laiku negrįžo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.