Žemaitijos vyrai linčo teismą surengė miške, po to aukas sugrūdo į bagažinę

Panaudoję fizinį smurtą neteisėtai atėmė dviem žmonėms laisvę (BK 146 str. 2 d.) ir pagrobė svetimą turtą (BK 180 str. 1 d.). Tokie kaltinimai pareikšti trims Plungės rajono Kantaučių kaimo gyventojams: Artūrui Gelvinauskui (gim. 1987 m.), Gediminui Milašiui (gim. 1981 m.) ir Arūnui Kontautui (gim. 1975 m.). Sausio 14-ąją smarkioji trijulė išgirdo teismo nuosprendį.

Policija.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 Žemaitijos vyrai linčo teismą surengė miške, po to aukas sugrūdo į bagažinę.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 Žemaitijos vyrai linčo teismą surengė miške, po to aukas sugrūdo į bagažinę.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Žlibinų seniūnijos Kantaučių kaime gyvenantys smarkūs vyrai, jei kas nepatinka, gali ir primušti, ir į bagažinę įgrūsti.<br> pzinios.lt nuotr.
Žlibinų seniūnijos Kantaučių kaime gyvenantys smarkūs vyrai, jei kas nepatinka, gali ir primušti, ir į bagažinę įgrūsti.<br> pzinios.lt nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lina Motužienė, pzinios.lt

Jan 24, 2020, 6:53 PM

Rimtų nemalonumų, kurie privedė iki teismo, minėti asmenys prisidarė seniau nei prieš dvejus metus – 2017 metų lapkričio 25 dieną. Vyrai buvo girti.

Veikdami kaip bendrininkų grupė, A. Gelvinauskas, A. Kontautas ir G. Milašius prieš pat 16 valandą su pastarojo automobiliu „VW Passat“ atsivežė į Kantaučių kaimo (Žlibinų sen.) mišką du vyrus – Joną K. ir Vidmantą M.

Miške A. Gelvinauskas pareikalavo Jono K. atiduoti pinigus. Šiam nesutikus, vyras griebėsi smurto – mediniu pagaliu smogė nukentėjusiajam ne mažiau kaip šešis kartus į galvos sritį, kelis kartus per kojas ir į kitas kūno vietas.

Aptalžęs auką, A. Gelvinauskas pagrobė Jono K. 32 centus ir žiebtuvėlį, o G. Milašius iš aukos kelnių kišenės pagrobė mobiliojo ryšio telefoną „Samsung“ (20 eurų vertės). A. Kontautas stovėjo šalia ir pritarė bendrininkų veiksmams.

Prikultam ir apiplėštam Jonui K. po viso to A. Gelvinauskas liepė lipti į automobilio bagažinę. Sumuštas vyras nesutiko, tad pastarasis vėl panaudojo fizinį smurtą – suėmė Joną K. už pečių ir įgrūdo į G. Milašiaus automobilio bagažinę. Persigandęs Vidmantas M. į bagažinę įlipo pats.

Tada smarkioji trijulė su gyvu kroviniu nurūko tiesiai į Kantaučių kaimą, sustojo prie kultūros centro pastato, atidarė bagažinę, liepė Vidmantui M. lipti lauk ir eiti į parduotuvę nupirkti alaus.

Tokios progos Vidmantas M. nepraleido – dėjo į kojas. Tokiu pat pavyzdžiu ketino pasekti Jonas K., tačiau G. Milašius jį sučiupo ir smogė kumščiu į veidą. Jonas K. krito ant žemės.

Tada A. Kontautas suėmė auką už kojų, G. Milašius – už rankų, ir abu įmetė nelaimėlį atgal į bagažinę. Po kurio laiko Jonas K. visgi nutaikė progą, kai trijulė jo nestebėjo, išlipo ir pabėgo.

Vėliau medikai sumuštam nukentėjusiajam nustatė nežymų sveikatos sutrikdymą: buvo lengvo laipsnio smegenų sukrėtimas, veido, pilvo ir rankų sumušimai, odos nubrozdinimai.

Visi kaltinamieji dėl pareikštų kaltinimų prisipažino ir gailėjosi taip pasielgę, atlygino žalą. Nukentėjęs Jonas K. buvo prašęs priteisti 60 eurų turtinės ir 1000 eurų neturtinės žalos. Teisme patvirtino, kad su juo atsiskaityta, visi susitaikė. Taip pat kaltinamieji padengė gydymo išlaidas valstybinei ligonių kasai – 142 eurus.

Kaltinamasis G. Milašius pirmą kartą padarė du apysunkius tyčinius nusikaltimus, dirba, yra sukūręs šeimą. Teismas priėmė sprendimą, kad jį galima atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės. A. Kontautas taip pat pirmą kartą padarė nusikaltimus, be to – jis nebuvo šių nusikalstamų veikų iniciatorius, yra neįgalus, tad ir jam baudžiamoji byla nutraukta.

A. Gelvinauskas po šių nusikalstamų veikų netrukus vėl nusikalto. Bausmės, paskirtos 2017-ųjų gruodį, dar neatliko. Yra baustas ir administracine tvarka, niekur nedirba, turi neįgalumą.

Teismas nutarė, kad šio vyro nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti negalima ir skyrė jam (subendrintą ir sumažintą trečdaliu) terminuotą laisvės atėmimą metams ir keturiems mėnesiams bei 22 MGL dydžio (828,5 eur.) baudą.

Bausmės vykdymas atidėtas 2 metams, A. Gelvinauskas įpareigotas nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Nuosprendis per 20 dienų dar gali būti apskųstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.