Amerikiečių kario laiškai sujaukė moters iš Tauragės r. protą: nedvejodama pervedė krūvą pinigų

Sukčiavimo būdų pastaruoju metu Lietuvoje daugėja, sukčiai darosi vis kūrybingesni ir sumanesni. Nors ir girdėtos istorijos, kad pareigūnai ar kitų įmonių darbuotojai ateina į namus patikrinti turimų pinigų neva jie gali būti padirbti arba internetinės pažintys, kurios pasibaigia dideliais nuostoliais.

Sukčiavimo būdų pastaruoju metu Lietuvoje daugėja, sukčiai darosi vis kūrybingesni ir sumanesni. <br>123rf nuotr.
Sukčiavimo būdų pastaruoju metu Lietuvoje daugėja, sukčiai darosi vis kūrybingesni ir sumanesni. <br>123rf nuotr.
Pareigūnų įspėjimas apie sukčius.<br>Tauragės apskr. VPK nuotr.
Pareigūnų įspėjimas apie sukčius.<br>Tauragės apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 27, 2020, 3:18 PM, atnaujinta Jan 27, 2020, 3:49 PM

Taip nutiko ir Tauragės rajono gyventojai, kuri susipažinusi internetu su vyriškiu, kuris jai prisistatė kaip amerikietis karininkas buvo apžavėta jo ir paprašius pagalbos, net nedvejodama pervedė jam apie 15 tūkst. eurų.

Taip pat vienas iš labiausiai paplitusių sukčiavimo metodų yra kai siūloma įsigyti prekes socialiniuose tinkluose ir fiktyviose elektroninės prekybos platformose. Pirkėjai viliojami dideliomis nuolaidomis ar labai mažomis kainomis.

Dažniausiai yra prašoma pervesti avansą, o jį gavus, tiesiog pirkėjas jau yra apgautas, nes ne tik nesulaukia žadėto pirkinio, bet ir patiria finansinių nuostolių. Tai pat populiaru yra perkant daiktus internetinėse platformose, pardavėjams pateikti suklastotus banko pavedimus.

Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate nuo 2019-01-01 iki 2019-12-31 yra užfiksuoti 34 sukčiavimo atvejai. Lyginant su praėjusiais 2018 m., sukčiavimo tendenciją mūsų regione mažėja. Sulaukiame mažiau pareiškimų dėl neva pareigūnų apsilankymų patikrinti turimų santaupų ar dėl telefoninių sukčiavimų „Alio mama“. Prieš perkant, bendraujant ar parduodant visada įvertinkite galimas rizikas.

Policija ragina gyventojus būti budriais ir nepakliūti į sukčių pinkles.

Gyventojai turėtų įsidėmėti, kad policijos pareigūnai ar kitų įstaigų darbuotojai niekuomet nesiūlo „padėti“ į bėdą patekusiems artimiesiems, neprašo telefonu atskleisti konfidencialios informacijos apie gyventojų asmens duomenis, santaupas, kortelių ir sąskaitų numerius bei prisijungimo kodus ir nevaikšto po namus tikrindami santaupų.

Taip pat primename, jei sulaukėte įtartino skambučio ar pas Jus apsilankė nepažįstamas asmuo:

  • neskubėkite vykdyti asmens prašymų;
  • būtinai patys paskambinkite giminaičiui ar artimajam, patekusiam į tariamą bėdą, ir įsitikinkite, ar tikrai jam reikalinga Jūsų pagalba;
  • jokiu būdu neperduokite pinigų;
  • neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus, reikalaukite, kad atvykęs pareigūnas pateiktų savo tarnybinį pažymėjimą;
  • atminkite, kad įvykus eismo įvykiui ar kitai nelaimei, policija, gydytojai ar kiti specialistai niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų tarp nukentėjusiojo ar pažeidėjo (įtariamojo);
  • bet kokius sprendimus priimkite tik pasitarę su artimaisiais;
  • nelaikykite namuose didelių piniginių sumų!

Kiekvienu atveju, kilus įtarimams ar sulaukus įtartino skambučio ir vis abejojantiems informacijos tikrumu, visada kreipkitės į policiją arba skambinkite tel. Nr. 112 arba 8 700 60000.

Policija įspėja saugoti save, savo turtą, perspėti artimuosius, kaimynus, senyvo amžiaus žmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.