Kaune nepilnamečiai kalėjo kartu su pedofilija kaltinamu vyru: skubiai sureagavo ir Kalėjimų departamentas

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose buvo kalinamas už seksualinę prievartą prieš nepilnamečius nuteistas šiaulietis Leonas Žukas, rašo portalas delfi.lt. Vėlų trečiadienio vakarą, Kalėjimų departamentas išplatino žinutę apie tai, kad nuteistasis iš patalpų skubiai iškeldintas.

Sunerimta dėl už pedofiliją nuteisto vyro, kalinčio kartu su nepilnamečiais.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Sunerimta dėl už pedofiliją nuteisto vyro, kalinčio kartu su nepilnamečiais.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Sunerimta dėl už pedofiliją nuteisto vyro, kalinčio kartu su nepilnamečiais.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Sunerimta dėl už pedofiliją nuteisto vyro, kalinčio kartu su nepilnamečiais.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-02-05 18:03, atnaujinta 2020-02-05 20:30

Laikinai Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriui-pataisos namams vadovaujantis direktoriaus pavaduotojas Vilmantas Dambrauskas sakė, kad L.Žukas nuo antradienio perkeltas į kitas patalpas atskirai nuo nepilnamečių.

Pasak jo, įstaiga nebuvo pasiruošusi tam, kad pas juos iš Vilniaus bus perkelti nuteistieji, todėl užtruko paruošti jiems patalpas.

L.Žukas į Kauną iš Vilniaus pataisos namų buvo pervežtas lapkričio 9 dieną, tačiau su nepilnamečiais, pasak V.Dambrausko, kalėjo nuo praėjusio penktadienio ir buvo nuolat stebimas.

Kalėjimų departamentas

Po nuskambėjusios žinios, apie kartu su nepilnamečiais kalintį už pedofiliją baustą L.Žuką, vėlų trečiadienio vakarą Kalėjimų departamentas išplatino žinutę, kurioje skelbiama, jog nuteistasis yra skubiai iškeltas.

„Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos vadovybė neigiamai vertina laikiną vieno iš nuteistųjų perkėlimą į Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų (toliau- Kauno NTI-PN) Resocializacijos 5-ajį skyrių.

Nedelsiant reaguojant į šį faktą – nuteistasis iškeltas į kitas patalpas. Tačiau, siekiant objektyviai ištirti nuteistojo perkėlimo ir laikymo aplinkybes bei pagrįstumą, Kalėjimų departamente pradėtas tarnybinis patikrinimas. Nustačius veiklos spragas ar neįvertintus galimus rizikos faktorius bus priimti griežti sprendimai.

Kalėjimų departamentas informuoja, kad atsižvelgiant į Vilniaus pataisos namuose atliekamus remonto darbus, vadovaujantis Bausmių vykdymo kodekso 70 str. (nuteistųjų atskiras arba izoliuotas laikymas pataisos įstaigose), laikinai iš Vilniaus pataisos namų į Kauno NTI-PN perkelti 32 nuteistieji (buvę pareigūnai), visiškai užtikrinant jų izoliaciją nuo Kauno NTI-PN laikomų nepilnamečių – juos laikant atskirame aukšte.

Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas, įvertinęs padėtį, nušalino nuo vykdomų pareigų laikinąjį Kauno NTI-PN vadovą ir laikinai pavedė Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų direktoriaus funkcijas atlikti Kalėjimų departamento Saugumo valdymo skyriaus vadovui“, – informuojama Kalėjimų departamento pranešime.

Išprievartavo tris nepilnamečius

Kaip 2008 metais buvo publikuota portale lrytas.lt, Šiauliuose 20 metų kalėjimo nuteistas tris nepilnamečius prievartavęs Leonas Žukas.

Tų metų pavasarį į teismą 35 metų vyras buvo iškviestas dėl to, kad prievartavo vieną mažametį, o pirmadienį pripažintas kaltu dėl dar dviejų vaikų tvirkinimo.

Teismas apkaltino L.Žuką pernai pavasarį ir vasarą savo namuose girdžius ir prievartavus du 16-mečius ir 17-metį. Paaugliai dešimt kartų patyrė tokią prievartą.

Šiaulietis buvo nuteistas 20 metų kalėti. Jam taip pat tuo metu buvo priteista atlyginti nukentėjusiesiems 20 tūkstančių litų neturtinės žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.