Kelmės savivaldybės įmonėje – naminės degtinės bidonai

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai sučiupo 55 metų vyriškį, kuris įmonėje „Kelmės vanduo“ laikė naminės degtinės atsargas.

 Pareigūnams nepavyko rasti naminės degtinės bravoro - aptikta valymo įrenginiuose paslėpti 100 litrų išvarytos produkcijos.<br> G.Šiupario nuotr.
 Pareigūnams nepavyko rasti naminės degtinės bravoro - aptikta valymo įrenginiuose paslėpti 100 litrų išvarytos produkcijos.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2020, 3:38 PM, atnaujinta Feb 20, 2020, 3:51 PM

103 l svaigalų - savo reikmėms

Būta įtarimų, kad šis Užvenčio gyventojas gali pats turėti nemažą kiekį naminės degtinės ar ja aprūpinti vietinius gyventojus. Informacija buvo tikrinama ir kriminalinės žvalgybos metodais.

Užčiuoptas siūlo galas kriminalistus nuvedė į bendrovę „Kelmės vanduo“, kurioje dirba pareigūnų akiratyje atsidūręs užventiškis. Patikrinus Užmiestyje esančias įmonės patalpas, buvo aptikti keturi 25 litrų talpos bidonai su namine degtine.

Krata buvo padaryta ir užventiškio sodyboje. Joje surasti dar du 1,5 litro talpos buteliai su namine degtine. 

Su įkalčiais pričiuptas vyriškis tikino, kad namine degtine neprekiauja - neva įsigijo ir laikė savoms reikmėms. Užvenčio gyventojas pateikė versiją, kur įsigijo pogrindinių svaigalų – neva nusipirko iš turgavietėje sutikto nepažįstamojo.

Kliuvo ir dėl ginklo, ir dėl kuro

Panašu, kad įkalčių nepakaks įrodyti, jog vyriškis prekiavo svaigalais. Bet tai nieko nekeičia - pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų laikymo. 

Už didesnį kaip 50 litrų svaigalų kiekį gresia griežtesnė atsakomybė. Už tokį nusikaltimą teismas gali skirti baudą arba įkalinti iki 5 metų.

Įkliuvęs užventiškis gerai pažįstamas pareigūnams. Prieš kelerius metus jis buvo sučiuptas ir baustas už nelegaliai laikomą ginklą, prieš kelis mėnesius įkliuvo su tona dyzelino ir negalėjo pateikti kuro įsigijimo dokumentų.

Vežė ir kontrabandinius rūkalus

Bendrovės „Kelmės vanduo“ direktoriaus pavaduotojas Bronius Paliulis pripažino, kad pogrindinių svaigalų radimo faktas įmonei garbės nedaro: „Blogai vertiname. Pareigūnai savo išsiaiškins, mes savo – tirsime, bausime“.

Pasak B.Paliulio, įkliuvęs darbuotojas prižiūrėjo Užvenčio valymo įrenginius, ten ir buvo aptikti svaigalai: „Kalbėjome su juo, aiškino, kad sau nusipirko. Tegul aiškinasi teisėsauga“. 
Direktoriaus pavaduotojas pripažino, kad greičiausiai pavaldinio į gatvę nevarys – tokį darbuotoją Užventyje rasti būtų sunku.

Tai – ne pirmas atvejis, kai pareigūnai sučiumpa „Kelmės vandens“ darbuotojus. Prieš kelerius metus buvo sustabdyta šios įmonės mašina, o joje buvo kontrabandinių cigarečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.