Girtas keleivis bandė išgelbėti beteisį draugą – siūlė pareigūnams kyšį

Nors socialiniuose tinkluose ir internetiniuose puslapiuose nuolat rašoma apie skaudžias pasekmes siūlant ar duodant policijos pareigūnams kyšį, vis tik dar atsiranda asmenų bandančių tokiu būdu „sutvarkyti reikalus“. Kelių eismo taisykles pažeidusio vairuotojo laukė administracinė atsakomybė, o prie noro padėti draugui „išsipirkti“ prisidėjo ir baudžiamoji.

Girtas keleivis pareigūnams siūlė kyšį.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Girtas keleivis pareigūnams siūlė kyšį.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Girtas keleivis pareigūnams siūlė kyšį.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Girtas keleivis pareigūnams siūlė kyšį.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 5, 2020, 10:56 AM

Kovo 3 dieną, apie 16 val. 47 min., Mažeikių rajone, Lėtenių kaime, darbo metu, patruliuojant dviem Telšių apskrities VPK Kelių policijos skyriaus vyriausiesiems patruliams, skiriamaisiais ženklais nepažymėtu tarnybiniu automobiliu, buvo sustabdytas automobilis "Mazda 323", kurį vairavo vaikinas (gim. 1990 m.).

Paprašius pateikti vairuotojo pažymėjimą, 29-erių vaikinas to padaryti negalėjo, kadangi vairavo automobilį, kai teisės vairuoti nėra įgijęs. Vairuotojui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, pagal ANK 424 str. 2 d.. Vaikinui už vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo gresia 300–450 eurų bauda.

Pareigūnams rašant protokolą, iš minėto automobilio staiga išlipo akivaizdžiai neblaivus keleivis (gim. 1990 m.), nors jis girtumą nusistatyti atsisakė. Jis priėjęs prie tarnybinio automobilio, siekdamas, kad draugas išvengtų administracinės atsakomybės, norėjo „padėti“.

Telšių apskrities VPK Kelių policijos skyriaus vyriausiajam patruliui, vykdančiam tarnybines pareigas, siūlė ir davė 210 eurų kyšį, pinigus įdėdamas į tarnybinės uniformos kišenę. Asmuo „gelbėtojas“, bandęs papirkti pareigūnus, sulaikytas. Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. 1 d.

Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Bet koks bandymas papirkti valstybės tarnautojus, siūlant jiems pinigus, paslaugas ar kitokius daiktus, užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Policijos pareigūnai primena, kad viešajame eisme dalyvauti neturint teisės vairuoti draudžiama. Vairuotojai raginami būti sąmoningais, paisyti taisyklių ir transporto priemones vairuoti tik turint tam teisę.

Kiekvienas turime saugoti save bei kitus eismo dalyvius ir nepažeisti Kelių eismo taisyklėse numatytų reikalavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.