Policija perspėja virusų neišsigandusius ir į Kaziuko mugę eiti planuojančius Saugokitės kišenvagių

Penktadienio rytą policija socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino įspėjimą virusų nepabūgusiems žmonėms, kurie planuoja eiti į Kaziuko mugę: „Atkreipiame dėmesį, kad masinio susibūrimo renginiuose suaktyvėja kišenvagiai‼️“

 Šia nuotrauka policija iliustravo perspėjimą saugotis kišenvagių.<br> Facebook/Lietuvos policija nuotr.
 Šia nuotrauka policija iliustravo perspėjimą saugotis kišenvagių.<br> Facebook/Lietuvos policija nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2020, 9:52 AM, atnaujinta Mar 6, 2020, 10:06 AM

Policija taip pat perspėja būti būdriems žmonių spūstyse ir viešajame transporte.

„Atsiskaitę už pirkinius, nesidėkite piniginės į išorinę kišenę. Tai pastebėję kišenvagiai toliau stebi žmogų ir, pasitaikius progai, pavagia piniginę, ar kitą vertingą daiktą.

Kuprines ar rankines laikykite prie savęs, žmonių spūstyse galite nepajusti kaip kišenvagiai atsega/atitraukia rankines ir pavagia jose esančius vertingus daiktus“, - rašoma policijos žinutėje „Facebook“.

Nors Kaziuko mugės savo žinutėje policija tiesiogiai nemini, tačiau ją iliustravo Kaziuko mugės vaizdu iš ankstesnių metų ir perspėjimą išplatino mugės pirmos dienos rytą.

Dėl koronaviruso grėsmės šalyje paskelbus ekstremalią situaciją, Valstybės ekstremalių situacijų valdymo centro posėdyje nuspręsta rekomenduoti Lietuvos gyventojams nesilankyti masinių susibūrimų vietose. Ypač pagyvenusiems žmonėms ir tiems, kuriems pasireiškia bet kokie kvėpavimo takų infekcijos simptomai.

Taip pat buvo atšaukti ar perkelti į vėlesnį laiką kai kurie renginiai, įskaitant Kovo 11-osios renginius Seime, vykstantys uždarose patalpose. Tačiau komerciniai renginiai, įskaitant krepšinio varžybas ir Kaziuko mugę, nepaisant viruso grėsmės  vyksta kaip vykę, niekas jų neatšaukė. Tad žmonės turi patys spręsti ar juose lankytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.