Sukčiai dvi pensininkes mulkino istorijomis apie netikrus pinigus ir prizus

Nuo telefoninių sukčių nukentėjęs ne vienas žmogus vėliau tikina, jog girdėjo apie aferistų kurpiamas istorijas ir stebėjosi aukų patiklumu, kol pats neįkliuvo į jų pinkles. Jurbarke aferistai apmulkino ir apvogė dvi garbaus amžiaus moteris.

Ketvirtadienį į policiją kreipėsi 85 ir 72 metų Jurbarko gyventojos, nukentėjusios nuo telefoninių sukčių. Viena jų pati atidavė santaupas tariamam pareigūnui, kita nuostolių patyrė, patikėjusi žinia apie laimėtą solidų prizą.<br>L.Juodzevičienės asociatyvi nuotr.
Ketvirtadienį į policiją kreipėsi 85 ir 72 metų Jurbarko gyventojos, nukentėjusios nuo telefoninių sukčių. Viena jų pati atidavė santaupas tariamam pareigūnui, kita nuostolių patyrė, patikėjusi žinia apie laimėtą solidų prizą.<br>L.Juodzevičienės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2020, 4:05 PM

85 metų pensininkei į laidinį telefoną paskambinęs vyriškis prisistatė policijos pareigūnu ir pareiškė, jog pastaruoju metu apyvartoje yra daug netikrų pinigų, todėl reikia patikrinti banknotus.

Senolę tariamas pareigūnas tol kalbino, kol į jos duris pasibeldė neva policijos siųstas pinigų tikrintojas.

Moteris jam padavė ne tik namuose turėtus beveik 300 eurų, bet ir banko kortelę bei kodus.

Tikrintojas išėjo, pažadėjęs parnešti patikrintus banknotus, tačiau pensininkė jo taip ir nesulaukė.

Sukčiai ištuštino jurbarkiškės sąskaitą, pasisavinę per tūkstantį eurų.

Kita Jurbarko gyventoja, skaičiuojanti aštuntą dešimtį, užkibo ant aferistų jauko, kai sulaukė skambučio apie tariamą laimėjimą.

Pensininkę skambintojas pradžiugino, jog jos telefono numeris loterijoje tapo laimingas.

Sukčius teigė, jog jurbarkiškė laimėjo tūkstantį eurų ir naują telefoną.

Moteriai nekilo įtarimas, kai tariami loterijos organizatoriai pažadėjo atiduoti jai prizą po to, kai ji papildys telefono sąskaitą.

Jurbarkiškė kelis kartus ėjo į netoli namų esančią parduotuvę ir aferistų telefono sąskaitą papildė 620 eurų.

Policijos pareigūnai nuolat įspėja šalies gyventojus būti budrius ir netikėti nepažįstamų asmenų, prisistatančių pareigūnais ar giminaičiais, pranešimais apie nelaimes ar netikrus pinigus, laimėjimus bei prizus, niekam neatskleisti elektroninės bankininkystės duomenų.

Jaunesnės kartos atstovai dažnai patiria nuostolių pagal skelbimą internete pirkdami ar parduodami automobilius, telefonus, kai pervedę pinigus taip ir negauna prekės, arba pirkėjais apsimetę sukčiai atsiunčia suklastotą banko pavedimo kopiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.