Iš Santaros klinikų Vaikų ligoninės paspruko moteris su dukra, kuriai buvo įtartas koronavirusas

Zarasų policija pradėjo ikiteisminį tyrimą ir aiškinasi aplinkybes, kodėl jauna moteris su dukra, kuriai buvo įtartas koronavirusas, paspruko iš Santaros klinikų Vaikų ligoninės. Moteris vėliau buvo surasta Zarasų rajone.

Jauna moteris su dukra, kuriai buvo įtartas koronavirusas, paspruko iš Santaros klinikų.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Jauna moteris su dukra, kuriai buvo įtartas koronavirusas, paspruko iš Santaros klinikų.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2020, 10:44 AM, atnaujinta Mar 16, 2020, 12:13 PM

Kaip pranešė Utenos apskrities VPK, kovo 14 d., šeštadienį, apie 23 val. 14 min. Utenos apskrities policijos budėtojai iš Policijos departamento budėtojo gavo pranešimą, kad iš Santaros klinikų infekcinių ligų skyriaus paspruko moteris (gimusi 1988 m.) su dukra (gimusi 2016 m.), kuri įtariama serganti COVID-19 virusu.

Abi vėliau buvo surastos Zarasų r. 

Moteris atsisakė vykti į Santaros klinikas, todėl buvo organizuojama palyda, abi pristatytos į gydymo įstaigą.

Vilniaus apskrities VPK dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kaip lrytas.lt pavyko sužinoti Vilniaus policijoje, į Santaros klinikas moteris su dukra šeštadienį pateko dėl to, kad mergaitei buvo įtartas koronavirusas. Tą pačią dieną apie 23 val. 04 min. klinikų darbuotojai policijai pranešė, kad moteris su dukra dingo iš ligoninės.

Policija pradėjo dingusiųjų paiešką. Sužinojus, kad abi surastos Zarasų r., pradėtas organizuoti transportas joms parvežti.

Sekmadienį mergaitei turėjo būti atliktas tyrimas, po kurio buvo tikimasi patvirtinti arba paneigti koronoviruso įtarimus.

Kol kas nė vienam vaikui koronavirusas nėra diagnozuotas

Kaip lrytas.lt informavo Santaros klinikų Komunikacijos tarnybos vadovė Jolanta Normantienė, mama su dukra į Santaros klinikų Vaikų ligoninę pateko dėl to, kad mergaitė karščiavo.

„Jų artimoje aplinkoje yra žmogus, kuris privalėjo saviizoliuotis, tad mergaitei sukarščiavus, jos buvo atvežtos į Vaikų ligoninę ir izoliuotos“, - sakė J.Narmontienė.

Pastebėjus, kad mama su dukra dingo, apie tai buvo informuota policija. Abi į ligoninę sugrąžintos jau sekmadienį paryčiais, apie 3 val. 50 min.

„Vaikai visada guldomi į vaikų ligoninę, taip buvo ir šį kartą. Čia yra visos sąlygos jų tinkamam izoliavimui. Turiu pabrėžti, kad kol kas nė vienam vaikui šis virusas dar nėra nustatytas“, - informavo Santaros klinikų Komunikacijos tarnybos vadovė.

Paaiškėjus, kad mergaitė nėra užsikrėtusi, motina su dukra išleistos iš ligoninės. Tiesa, prieš tai joms buvo duoti nurodymai dėl tolesnės saviizoliacijos, kadangi jų artimoje aplinkoje yra žmogus, kuriam tai irgi taikoma.

Tuo tarpu Vilniaus policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 277 str. 2 d. Šis straipsnis skelbia: „Tas, kas būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga infekcine liga, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.