Ukrainietes į Lietuvą prostitutėmis dirbti kvietusį vilnietį teismas pasiuntė už grotų

Iš prostitučių darbo pasipelnyti sumanęs 38 metų vilnietis Žilvinas Jankauskas praturtėti nespėjo. Pareigūnai sąvadautoją demaskavo, o Šiaulių apylinkės teismas jį pasiuntė už grotų.

 Ukrainietės dirbti prostitutėmis į Lietuvą atvykdavo savo noru.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
 Ukrainietės dirbti prostitutėmis į Lietuvą atvykdavo savo noru.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-17 10:22

Kaltu dėl prostitucijos organizavimo ir pelnymosi iš prostitucijos pripažintam Ž.Jankauskui teismas skyrė 2 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Nusprendė verstis sąvadavimu

Kelis kartus už vagystes ir sukčiavimą jau teistas Ž.Jankauskas nusprendė verstis sąvadavimu. Už tai vilnietis kartą jau buvo baustas, tačiau ši bausmė vyro nuo prostitucijos verslo neatgrasė.

Ž.Jankauskas nusprendė darbui prostitutėmis į Lietuvą kviestis ukrainietes, kuriuos siūlydavo savo paslaugas. Jam dirbti sutikusioms prostitutėms jis išnuomodavo butus, parūpindavo klientų, vežiodavo pas juos, rūpindavosi, kad prstitutės nepatektų į rankas neaiškios reputacijos veikėjams.

Už tai sąvadautojas iš prostitučių paimdavo pusę jų uždarbio.

Prostitutės atvykdavo savo noru

Ž.Jankauskui prostitutėmis dirbo dvi ukrainietės, kurioms jis Šiauliuose išnuomojo du butus. Trečia iš Berlyno į Lietuvą pas Ž.Jankauską atskridusi ukrainietė dirbti prostitute nespėjo – ją sučiupo sąvadautoją jau sekę kriminalistai.

Teisme buvo nustatyta, kad savo veiklą Ž.Jankauskas vykdė nuo 2018 metų birželio 12 iki 2019 metų liepos 18 dienos.

Merginos pas Ž.Jankauską dirbti prostitutėmis atvykdavo savo noru. Kiek padirbusios jos vėl išvykdavo.

Taip viena ukrainietė prostitutė į Lietuvą buvo atvykusi septynis kartus, kita – vieną kartą.

Valanda paslaugų kainavo 100 eurų

Savaitei ar kiek ilgesniam laiko tarpui atvykusios prostitutės apsistodavo Ž.Jankausko išnuomotame bute. Butų savo prostitutėms sąvadautojas buvo išnuomojęs Vilniuje bei Klaipėdoje, 2019-ųjų vasarą – ir Šiauliuose.

Sąvadautojas ukrainietes aprūpindavo higienos ir prostitucijos paslaugų teikimui reikalingomis priemonėmis. Internetiniame portale Ž.Jankauskas skelbė apie merginų teikiamas seksualines paslaugas, SMS žinutėmis bendravo su į šiuos skelbimus atsiliepusiais klientais.

Valanda prostitučių teikiamų paslaugų buvo įvertinta šimtu eurų, pusvalandis kainavo 50 eurų.

Pusę prostitučių uždarbio atitekdavo sąvadautojui.

Teisme kaltės neneigė

Nusprendęs plėsti savo veiklą Ž.Jankauskas pernai liepos mėnesį dirbti prostitute pasikvietė dar vieną ukrainietę. Ji į Vilnių atskrido iš Berlyno.

Prostitutę sąvadautojas pasitiko oro uoste. Tačiau dirbti ši ukrainietė Lietuvoje taip ir nepradėjo – prostitutė tą pačią dieną kartu su sąvadautoju buvo sulaikyta policijos pareigūnų.

Prieš teismą stojęs Ž.Jankauskas tvirtino, kad imtis prostitucijos verslo jis nusprendė norėdamas grąžinti skolas, kurių tuo metu turėjo.

Kaltu dėl prostitucijos organizavimo bei pelnymosi iš prostitucijos teisme prisipažinęs vyras neneigė kaltės ir dėl disponavimo draudžiamu ginklu. Savigynos tikslais sąvadautojas buvo įsigijęs ir nešiojosi teleskopinę lazdą, kuri priskiriama prie D kategorijos nešaunamųjų ginklų.

Kadangi Ž.Jankauskas prisipažino kaltu dėl visų jam inkriminuotų nusikaltimų, teismas bylą išnagrinėjo sutrumpinto įrodymų tyrimų tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.