Šunimi paauglį užpjudžiusį gimnazistą įklampino apiplėšimas: grobiu tapo cigaretė

Tame pačiame Kelmės rajono miestelyje gyvenantį paauglį šunimi užpjudęs ir apiplėšęs gimnazistas išgirdo nuosprendį. Pirmąsyk nusikaltusiam vaikinui teismas skyrė šešių mėnesių įkalinimo bausmę, bet jos vykdymą atidėjo pusantrų metų.

 Kelmės teismas pripažino gimnazistą kaltu dėl plėšimo.<br> A.Barzdžiaus asociatyvioji nuotr.
 Kelmės teismas pripažino gimnazistą kaltu dėl plėšimo.<br> A.Barzdžiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-15 15:37, atnaujinta 2020-04-15 15:48

Istorija prasidėjo 2019 m. pradžioje, kai Šaukėnuose gyvenantis paauglys internete rado skelbimą parduodamas baterijas ir skystį elektroninėms cigaretėms.

Susidomėjęs skelbimu, šaukėniškis susitarė savaitgalį susitikti prie tvenkinio. Popietę atėjęs moksleivis išvydo du vyresnius gimnazistus, kurių vienas turėjo šunį.

Nukentėjusysis sakė, kad baterijų ir skysčio pardavėjui padavė 20 eurų, bet prašytų prekių negavo. Negana to, kitas šaukėniškis užpjudė jį šunimi.

Šuns ant sniego pargriautas paauglys rankomis užsidengė galvą, o jį užpjudęs gimnazistas iškraustė kišenes ir pasiėmė elektroninę cigaretę. Nukentėjusysis meldė grąžinti už 70 eurų pirktą elektroninę cigaretę, bet septyniolikametis vaikinas jo neklausė.

Paauglį apiplėšęs šaukėniškis ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme kaltę pripažino iš dalies.

Per teismo procesą pilnametystės sulaukęs Šaukėnų gyventojas bandė teisintis, kad šunimi paauglio nepjudė, tikino, jog pyktį sukėlė atsisakymas parodyti elektroninę cigaretę.

Teisiamasis aiškino, kad nukentėjusysis apvirto pats, nes susipynė kojos, o cigaretę neva paėmė tik kaip užstatą, nes į sniegą nukrito mobiliojo ryšio telefonas ir jis baiminosi gedimo.

Vaikinas nuolat keitė parodymus, todėl bylą nagrinėjusi Kelmės apylinkės teismo teisėja Laima Borkovskienė teisiamojo nenuoseklius liudijimus įvertino kritiškai.

Nagrinėjant bylą, buvo paskirta ir teismo medicinos ekspertizė. Specialisto išvadoje patvirtinta, kad nukentėjusysis patyrė psichologinę traumą, kad įvykius pateikė nuosekliai ir aiškiai, todėl nėra pagrindo juo netikėti.

Lygtinę bausmę paskyrusi teisėja L.Barkovskienė įpareigojo nuteistą gimnazistą be leidimo neišvažiuoti iš gyvenamosios vietos, nuo 22 iki 6 val. būti namuose. Be to, šaukėniškis privalės sumokėti už nukentėjusiajam suteiktą valstybės garantuojamą teisinę pagalbą, kainavusią 175 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.