Kraujo pėdsakai Rokiškio trenerio paieškoje kelia baisiausią versiją – sulaikytas įtariamasis neprabyla

Beveik prieš savaitę iš namų išėjusio ir dingusio Rokiškio ledo ritulio trenerio Genadijaus Fitingovo greičiausiai jau nėra gyvo, bet kur paslėptas jo kūnas – paslaptis.

Beveik prieš savaitę iš namų išėjusio ir dingusio Rokiškio ledo ritulio trenerio Genadijaus Fitingovo greičiausiai jau nėra gyvo, bet kur paslėptas jo kūnas – paslaptis.<br>Lrytas.lt koliažas
Beveik prieš savaitę iš namų išėjusio ir dingusio Rokiškio ledo ritulio trenerio Genadijaus Fitingovo greičiausiai jau nėra gyvo, bet kur paslėptas jo kūnas – paslaptis.<br>Lrytas.lt koliažas
Daug metų G.Fitingovo gyvenimas Rokiškyje buvo susijęs su ledo rituliu – čia jis įrenginėjo aikšteles, treniravo vaikus. <br>„Gimtojo Rokiškio“ nuotr.
Daug metų G.Fitingovo gyvenimas Rokiškyje buvo susijęs su ledo rituliu – čia jis įrenginėjo aikšteles, treniravo vaikus. <br>„Gimtojo Rokiškio“ nuotr.
Paieškos akimirka.<br>Rokiškio Sirena nuotr.
Paieškos akimirka.<br>Rokiškio Sirena nuotr.
Paieškos akimirka.<br>Rokiškio Sirena nuotr.
Paieškos akimirka.<br>Rokiškio Sirena nuotr.
Paieškos akimirka.<br>Rokiškio Sirena nuotr.
Paieškos akimirka.<br>Rokiškio Sirena nuotr.
Paieškos akimirka.<br>Rokiškio Sirena nuotr.
Paieškos akimirka.<br>Rokiškio Sirena nuotr.
Įtariama, kad G.Fitingovo kūnas šiuo automobiliu buvo nuvežtas į mišką.<br>Policijos nuotr.
Įtariama, kad G.Fitingovo kūnas šiuo automobiliu buvo nuvežtas į mišką.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 21, 2020, 11:56 AM, atnaujinta Apr 21, 2020, 6:28 PM

Nors policija sulaikė įtariamąjį, jis neprisipažįsta net ir prispaustas įkalčių.

„Genadijus buvo labai pareigingas žmogus, jis tikrai ne iš tų, kuris galėtų išeiti ir pradingti niekam nieko nesakęs. Greičiausiai jis nužudytas“, – „Lietuvos rytui“ pirmadienį kalbėjo G.Fitingovą pažinoję treneriai ir pedagogai.

Tokios pačios nuomonės ir Rokiškio policijos pareigūnai, kurie jau nuo penktadienio vykdo intensyvias 49 metų vyro paieškas, tačiau rezultatais pirmadienį pasigirti dar negalėjo, nes kūnas nerastas, o sulaikytas senas G.Fitingovo draugas apie žmogžudystę nieko nekalba.

„Tyrimas atliekamas dėl nužudymo, tačiau kol kūnas nerastas, mes ieškome kaip dingusio be žinios“, – sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Tadas Martinaitis.

Sulaikytas senas pažįstamas

Rokiškyje su žmona gyvenęs ir dvidešimtmetę dukrą auginęs G.Fitingovas iš savo namų išėjo praėjusį trečiadienį apie 15 val. 30 min.

Kai vyras namo negrįžo nei tą, nei kitą dieną, jo žmona kreipėsi į policiją.

Buvo paskelbta paieška, o netrukus pareigūnų akys nukrypo į 50-metį Rokiškio gyventoją, kurį G.Fitingovas pažinojo nuo vaikystės.

Anksčiau problemų su teisėsaugininkais dėl nesumokėtų alimentų turėjęs įtariamasis naktį buvo sulaikytas, o penktadienį teismas jį leido suimti mėnesiui.

Policijos pareigūnai nustatė, kad šis asmuo gyvą G.Fitingovą matė paskutinis.

Trečiadienį abu vyrai susitiko, vakarojo, gėrė alkoholį. Kas tarp jų įvyko vėliau, nežinoma.

Paskutinis signalas – iš kaimo

Manoma, kad konfliktas tarp vyrų galėjo kilti prieš vidurnaktį. G.Fitingovas jo metu buvo nužudytas, o kūnas automobiliu nuvežtas į Kazliškio seniūniją ir paslėptas kažkur netoli Stirniškio kaimo.

Šiame kaime įtariamasis turi sodybą, kurioje įrengtos vaizdo kameros užfiksavo, kaip šeimininkas savo automobiliu „Volkswagen Sharan“ atvyksta į sodybą, po to išvažiuoja, o po kelių valandų vėl sugrįžta.

Netoli sodybos esančiame tvenkinyje buvo rastas krauju ištepliotas kilimas, šiose vietovėse taip pat buvo užfiksuotas paskutinis G.Fitingovo mobiliojo telefono signalas.

Įtariama, kad nužudytojo kūnas gali būti paslėptas pelkėtame miške netoli Notigalės ežero.

Tačiau per tris paras jo surasti nepavyko, nors paieškose dalyvavo ir gausus savanorių būrys – G.Fitingovo draugai, auklėtiniai, pažįstami.

Futbolą užgožė ledo ritulys

„Šeštadienį pats dalyvavau paieškose, bet nieko neradome“, – „Lietuvos rytui“ pirmadienį kalbėjo Rokiškio futbolo klubo vadovas Erikas Gaigalas.

Šio klubo veikloje anksčiau aktyviai dalyvavo ir G.Fitingovas, kuris žaidė gynėjo pozicijoje, tačiau metams bėgant futbolą iš jo gyvenimo išstūmė kita aistra – ledo ritulys.

„Žaidė jis ir futbolą, tačiau dabar vis mažiau.

Jis visą save atidavė ledo rituliui, jaunimo ugdymui – jo buvo pilna visur, kur tik buvo ledo rutulys“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo E.Gaigalas.

Pasak Rokiškio futbolo klubo vadovo, jis nėra girdėjęs, kad G.Fitingovas būtų turėjęs priešų ar su kuo nors pykęsis: „Jis visada buvo draugiškas, visiškai nekonfliktiškas ir gerai jausdavosi įvairiose kompanijose.“

Kalbėjo apie darbus

Paskutinį kartą E.Gaigalas su G.Fitingovu bendravo maždaug prieš porą savaičių.

Abu treneriai tą kartą kalbėjo apie savo tolesnius darbus, kuriuos pakeitė Lietuvoje paskelbtas karantinas.

Apie darbą nuotoliniu būdu paskutinį kartą su G.Fitingovu kalbėjosi ir Rokiškio rajono kultūros ir sporto centrui laikinai vadovaujantis Edmundas Ščiulpys.

Tai buvo trečiadienį, prieš G.Fitingovui išeinant iš namų.

„Mes kaip treneriai pakalbėjome, kaip toliau ugdysime vaikus, kokias jiems skirsime užduotis, jis man atsiuntė savo planus.

Nebuvo jokios nuojautos, kad kažkas gali atsitikti“, – pokalbį su G.Fitingovu prisiminė centro vadovas.

Svajojo apie dengtą areną

E.Ščiulpio tvirtinimu, pastaruoju metu G.Fitingovas turėjo dvi jaunuolių ledo ritulio grupes ir vaikams skirdavo labai daug dėmesio.

Su vaikais G.Fitingovas dirbo nuo 1992 metų, kai baigęs tuometį Kūno kultūros institutą grįžo į gimtąjį Rokiškį.

Jis ne tik ėmė ugdyti jaunuosius sportininkus, bet ir rūpinosi ledo arena, dėjo visas pastangas, kad ji būtų rekonstruota ir joje būtų galima čiuožinėti ne tik žiemomis.

Ledo aikštelės rekonstrukcija vyksta dabar, tačiau G.Fitingovas jos atidarymo greičiausiai jau neišvys.

„Jis buvo ramus, nekonfliktiškas, tvarkingas, pareigingas, visada mus informuodavo, jei susirgdavo ir negalėdavo dirbti.

Jis tikrai ne tas žmogus, kuris galėtų pradingti niekam nieko nepranešęs“, – apie kolegą trenerį nieko blogo negalėjo pasakyti E.Ščiulpys.

Mokykloje buvo tylenis

Tik gerai G.Fitingovą apibūdina ir Rokiškio suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro direktorė Vilija Ališauskienė.

Prie centro kolektyvo G.Fitingovas prisijungė 2012 metais, kai Rokiškio suaugusiųjų centras buvo sujungtas su Jaunimo mokymo centru, kuriame dirbo ir Genadijus.

Šiame centre G.Fitingovas dirbo kūno kultūros mokytoju, tačiau turėjo ne visą etatą ir pasirodydavo tik vieną darbo dieną per savaitę.

Gal kad retai matydavo, G.Fitingovas daug kam pasirodė esąs gana uždaras žmogus.

„Jis ramus ir nekonfliktiškas, bet buvo atsiskyręs nuo kolektyvo, su niekuo į draugystes nesileido, ateidavo į visus posėdžius ir pasitarimus, bet niekada nėra juose išsakęs savo nuomonės, nors dėl jo darbo priekaištų neturėjome“, – apie pedagogą kalbėjo V.Ališauskienė.

Mokiniai mokytojo nesulaukė

Paskutinį kartą su Genadijumi ji bendravo antradienio, balandžio 14-osios, vakarą.

G.Fitingovas jai paskambino pats. Kaip ir su kitais kolegomis, aptarė, kokias užduotis galima paskirti mokiniams nuotoliniu būdu.

Tą patį vakarą arba trečiadienio rytą G.Fitingovas prisijungė prie elektroninio dienyno sistemos ir aptartas užduotis pateikė moksleiviams.

„Prie šios sistemos jis turėjo prisijungti ir penktadienį, bet to nepadarė.

Greičiausiai įvyko nelaimė, nes iki šiol Genadijus viską atlikdavo laiku“, – „Lietuvos rytui“ pirmadienį kalbėjo Rokiškio suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro direktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.